Normal

Kvinne omkom i frontkollisjon på Saltfjellet

En kvinne i 50-årene omkom og fire personer er fraktet til sykehus etter at en tysk bobil og en personbil frontkolliderte på E6 ved Bolna stasjon på Saltfjellet.

Ulykke saltfjellet

Kvinenne som omkom kjørte i denne bilen.

Foto: 03030-tipser

Brannvesenet, luftambulansen og politiet er nå ulykkesstedet på E6 ved Bolna på sørsiden av Saltfjellet.

– En kvinne omkom og fire personer er fraktet til sykehus. Det er en bobil og en personbil som har frontkollidert. Bobilen er tysk og personbilen er norsk, sier operasjonsleder Trond Martinussen ved Helgeland politidistrikt til NRK.

Møteulykke

Ulykken skjedde i 80-sonen på en relativ rett strekning og veistandarden er god. Det var ingen vitner til sammenstøtet like før klokka 14 i dag.

– Derfor vet vi foreløpig ikke hvordan dødsulykken har skjedd. Heller ikke spor på veien kan gi oss noen god forklaring. Statens vegvesen sin granskingsgruppe er imidlertid kalt inn, og vil forhåpentligvis kunne si noe mer om årsaken, sier operasjonslederen, som ikke kan si noe om hvilken bil som kom fra hvilken himmelretning.

Den omkomne kvinnen kjørte personbilen og hadde med seg to personer. Det var ytterligere to personer i bobilen. De fire overlevende er sendt til sykehuset i Mo i Rana.

Etterforskingen av hendelsesforløpet er i gang, og politiet ønsker å avhøre de fire overlevende så fort det lar seg gjøre.

E6 er åpnet

Politiet fikk melding om dødsulykken like før klokka 14. E6 er nå åpnet for trafikk.