Hopp til innhold

KrF vil fortsatt ha Odd Eriksen

Kristelig Folkeparti ønsker helst å samarbeide med Arbeiderpartiet. Men samarbeidet med Rødt kan bli en utfordring.

Odd Eriksen på NRKs valgvake

Odd Eriksen kan smile, etter at KrF ønsker et fortsatt samarbeid. Her er han på NRKs valgsending den 12. september.

Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK

Kristelig Folkeparti varsler at de foretrekker å fortsette samarbeidet med Odd Eriksen og Arbeiderpartiet på Fylkestinget.

Imidlertid vil det føre til at de får med Rødt på kjøpet. Det trenger ikke å være like populært i alle kretser i partiet.

– Jeg skal være så ærlig og si at akkurat det er en utfordring for oss. Jeg ser heller ikke bort fra at det er delte oppfatninger om det i partiet vårt, sier forhandlingsleder Egil Hitland.

Vil fortsette med Ap

Etter at Venstre i går brøt forhandlingene med AP, gjorde forhandlingsleder Egil Hitland onsdag det klart at Nordland KrF fortsatt er innstilt på å samarbeide med Arbeiderpartiet.

– Vi har sagt at vi skal følge opp den intensjonsavtalen vi hadde, som sier at vi skal fortsette det samarbeidet vi har hatt i to år, og da går vi i gang med et samarbeid med Arbeiderpartiet og SV, forteller han til NRK Nordland.

– Sakene står i fokus

Dermed er KrF innstilt på å samarbeide med Arbeiderpartiet dersom partiene skulle bli enige. Det kan legge Høyres drøm om lederposisjon på fylket i grus.

– Men vi tar en ting om gangen. Vi prøver å opptre ryddig og ordentlig, og gjør det vi har sagt i rekkefølge. Så får vi se, forteller Hitland.

Nå søker KrF den veien der de kan oppnå sine saker.

– Det er sakene våre som står i fokus. Og blir vi ikke enige om det, er det ikke noe problem for oss å snakke med andre, forteller han videre.