Hopp til innhold

KrF-topp: – Nå har begeret rent over

Fylkesleder Per Pedersen mener KrF nå må bryte samarbeidet med regjeringen. – Uttalelsene fra Per Sandberg er et tillitsbrudd og viser at Frp er et høyrepopulistisk parti som sprer fremmedfrykt, sier han.

Per Pedersen, ordfører Træna

MISFORNØYD: Fylkesleder og Træna-ordfører Per Pedersen er svært misfornøyd med Per Sandberg.

Foto: Lars-Petter Kalkenberg / NRK

NRK forteller i dag flere sentrale KRFere ber Frp vurdere endringer i partiledelsen etter gårsdagens kraftsalve fra nestleder Per Sandberg.

Sandbergs uttalelser om at KrF har et stort ansvar for at nordmenn verver seg til terrororganisasjoner og «massakrerer barn og kvinner», har falt mange tungt for brystet.

Foreløpig har ingen i partiledelsen tatt til orde for å bryte samarbeidet med Høyre og Frp, men Per Pedersen, ordfører på Træna og leder av Nordland KrF, mener at nok nå er nok.

– Nok er nok

Pedersen, som sitter i sentralstyret i partiet, har tidligere sagt at det får være grenser for hvor mange dragkamper KrF skal orke å ta med regjeringen. Nå mener han at begeret har rent over.

Per Sandberg

Nestleder i Frp, Per Sandberg.

Foto: Lise Åserud / SCANPIX

– Man må spørre seg hvor fullt begeret skal bli, før det renner over. Hvor mye skal egentlig KrF tåle før vi setter foten ned og sier at nok er nok?, spør han retorisk.

– Er er dette nok?

– Etter min mening er det det, konkluderer Pedersen.

– Et høyrepopulistisk parti

Lederen av Nordland KrF mener at uttalelsene fra Sandberg forteller noe om hva slags parti Frp egentlig er.

– Jeg synes Per Sandberg viser at Frp ikke er annet enn et høyrepopulistisk parti som lokker til seg velgere ved å spre fremmedfrykt.

Pedersen mener uttalelsene er et tillitsbrudd og han er glad for at partileder Knut Arild Hareide i går irettesatte Sandberg på direkten i Dagsnytt 18.

– Det var på sin plass at det ble sagt klart ifra. Det gjorde Hareide på en helt riktig og ryddig måte.

Støtte i partiet

Men mens kritikken hangler fra de politiske motstanderne, så får Per Sandberg støtte fra sine egne.

Frps Jan Arild Ellingsen

Jan Arild Ellingsen, stortingsrepresentant for Frp, viser sympati med sin partikollega og tror mange mener som Per Sandberg.

Foto: Kristian Aanensen / NRK

– Per Sandberg tør å være tydelig og påpeke ting som ikke alle andre tør. Det tenker jeg er bra for oss alle, selv om det knaker litt i fortøyningene, sier Jan Arild Ellingsen, stortingsrepresentant for Fremskrittspartiet i Nordland.

Videre forklarer han at flere i partiet og Frp-sympatisører kan være enige med Sandberg.

– Han har absolutt et poeng. Per har gjennomgående stor støtte i partiet, ikke minst fordi han tør å si ting som få andre tør å si, sier Ellingsen.

Sandberg og Hareide i full krangel i Dagsnytt18