Hopp til innhold

Knivstakk mann i halsen

En mann i 20-årene ble alvorlig, men ikke livstruende skadd da han ble stukket ned med kniv under et slagsmål på Mørkved i Bodø torsdag kveld.

Mann alvorlig skadd i knivstikking i Bodø

LIKE VED BARNEHAGE: Knivstikkingen skjedde like ved en barnehage på Mørkved.

Foto: Beth Mørch Pettersen / NRK

To menn ble sendt til Nordlandssykehuset etter slagsmålet, den andre mannen var forslått, opplyser politiet. Begge var torsdag formiddag utskrevet fra sykehus og avhørt av politiet.

– Han som ble knivstukket, fikk skader i halsen, men ikke noe vitalt organ ble truffet, sier operasjonsleder Ivar Bo Nilsson i Salten politidistrikt til NTB.

Politiet fikk først melding om saken klokken 22.57.

Bevæpnet

Politiet valgte å bevæpne seg for oppdraget.

– Politiet rykket ut og fikk vite at det var kniv innblandet, da bevæpnet vi oss. Dette var alvorlig. Det er snakk om blodtap for den ene av dem, og hodeskader. Det ble brukt ambulanse umiddelbart for å få dem inn til Nordlandssykehuset, sier Andre Almbakk i Salten politidistrikt.

Blodsøl ved Mellommyra barnehage

TYDELIGE SPOR: Utenfor Mellommyra barnehage på Mørkved utenfor Bodø var det tydelige spor etter slagsmålet i går kveld.

Foto: Beth Mørch Pettersen / NRK

– Svært trist

Fredag morgen var knivstikkingen det samtaleemne blant foreldre som leverte barna sine i Mellommyra barnehage. Flere av de NRK snakker med vil ikke la seg intervjue, men sier de ble sjokkert da de fikk høre om hendelsen. Området blir beskrevet som relativt rolig.

– Jeg ble sjokkert når jeg hørte det, det er ikke til å tro, sier en far som skulle levere sin sønn.

Også de barnehageansatte merket seg blodsporene utenfor gjerdet på vei til jobb. Men styrer i barnehagen, Astrid Merete Olsen, sier at episoden ikke kommer til å få noe fokus hos dem.

– Det er trist det som har skjedd. Men dette er noe som har skjedd utenfor barnehagens område og utenfor våre åpningstider. Vi kommer til å gjøre det samme som vi gjør hver dag i barnehagen, og det er å gi et godt tilbud til barna. Men jeg håper selvsagt at det går bra med de som var involvert, sier Olsen.

Mellommyra barnehage i Bodø

SJOKKERT: Mange av foreldrene som leverte barna sine og ansatte i Mellommyra barnehage var sjokkert over gårsdagens hendelser. De sier det vanligvis er et rolig område.

Foto: Beth Mørch Pettersen / NRK

Tilhører ikke et belastet miljø

– Ut ifra det vi vet så langt, skal den ene ha kommet med et voldsomt og massivt angrep mot den andre mannen. Han trakk da kniv for å stoppe angrepet, sier operasjonsleder Nilsson.

Foreløpig er det ikke klart om noen av dem vil bli framstilt for varetektsfengsling.

– Ingen av dem tilhører noe belastet miljø som vi kjenner til, og de er således ingen kjenninger av politiet, sier Nilsson.

Brannvesenet vasker vekk blod ved Mellommyra barnehage

VASKER VEKK BLOD: Brannvesenet vasker vekk blod ved Mellommyra barnehage.

Foto: Beth Mørch Pettersen / NRK

NRK anbefaler