NRK Meny
Normal

Trenger poeng mot laget som «aldri» taper hjemme

Bodø/Glimt-trener Jan Halvor Halvorsen håper Odd tar sølv i eliteserien. Men poengene har han ikke tenkt til å gi fra seg søndag, selv om telemarkingen må klare seg uten én av sine viktigste spillere.

Jan Halvor Halvorsen

Bodø/Glimt-trener Jan Halvor Halvorsen står overfor en real utfordring når han søndag besøker nabofylket sitt.

Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Etter en ukes landslagspause er Bodø/Glimt igjen klare for å kjempe om plassen i Eliteserien. Søndag møter de Odd i Skien på en av landets vanskeligste bortebaner.

Før kampen ligger gjestene fra Bodø på 12. plass på tabellen, fem poeng over kvalifiseringsplassen.

Odd ligger på en overraskende sølvplass, og med bare fire runder igjen å spille ser det ut til at telemarkingene kan juble for medaljer ved sesongslutt.

Trond Olsen på Aspmyra i regnet

Trond Olsen har vært en viktig spiller for de helgule i år. Søndag får han ikke spille mot Odd.

Foto: Håkon Jacobsen / NRK

For Bodø/Glimts del er det ikke sikkert det er noe å juble for når kalenderen skriver 9. november og sesongslutt.

Til tross for at Brann nok en gang tapte hjemme på fredag, og dermed holder seg på trygg avstand bak Glimt på tabellen, er ingenting avgjort for nordlendingene.

De har et tøft kampprogram igjen, og møter Odd, nettopp Brann, Lillestrøm og Viking i de fire siste kampene. Likevel er de optimistiske i Bodø.

– Vi er ikke bekymret for at vi må spille 1. divisjon neste år. Vi hadde som målsetting før sesongen at vi skulle beholde plassen, og utgangspunktet vårt er bra. Alt er opp til oss selv, sier Glimt-trener, Jan Halvor Halvorsen.

– Ikke bekymret

Bodø/Glimts kaptein, Ruben Imingen, er enig med Halvorsen.

– Jeg er overhodet ikke bekymret. Vi visste før sesongen at det kom til å bli knalltøft å overleve. Jeg føler vi har gode muligheter. Det er vanskelige kamper igjen, men samtidig har vi to hjemmekamper hvor vi kan avgjøre det, sier steigenværingen.

Laget fra Telemark har imponert stort denne sesongen. Med fire poeng ned til tredjeplassen og bare ett tap på hjemmebane har Odds unge mannskap imponert alle som følger norsk fotball.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Jan Halvor Halvorsen

Jan Halvor Halvorsen jubler etter seieren mot Start på Aspmyra tidligere i år. Telemarkingen vil ta med seg alle tre poengene hjem fra Skien på søndag.

Foto: Torbergsen, Mats / NTB scanpix

I tillegg har skienslaget spilt seg hele veien til Ullevaal i Norgesmesterskapet. Der møter de suverene Molde. Odd har stoppet Molde én gang tidligere denne sesongen, som eneste lag.

Det er ingen tvil om at søndagens kamp på Skagerak Arena blir en tøff affære for Jan Halvor Halvorsens menn.

– Det blir en tøff kamp, det er det ingen tvil om. Odd har bare ett tap på hjemmebane i år, og har vært veldig gode. Er vi på vårt beste er jeg sikker på at vi skal klare å ta poeng derfra, sier Imingen.

Spesiell kamp for Glimt-treneren

For Halvorsen blir kampen helt spesiell. Han er født i Bamble, nabokommunen til Skien. Halvorsen er en ekte telemarking og legger ikke skjul på sine følelser for Odd.

– Jeg har et godt forhold til Odd, selv om jeg er gammel porsgutt (Pors Grenland, fra Porsgrunn. Journ.anm). Det var mye krig mellom Pors og Odd den gangen jeg spilte der, men jeg håper jo selvfølgelig at Odd tar sølvmedaljen i år. Selv om de taper mot oss på søndag, så tror jeg de klarer det, sier han.

– Så det gjør ikke vondt i telemarkhjertet ditt om Glimt tar med seg alle poengene på søndag?

– Nei, på søndag er det Bodø/Glimt som er det viktigste. Vi reiser sørover og er positive og optimistiske foran kampen, sier telemarkingen.

Må klare seg uten viktig profil

Bodø/Glimt må klare seg uten Trond Olsen som soner karantene etter å ha sanket tre gule kort.

Ulrik Berglann og Erlend Robertsen

Lynvingen Ulrik Berglann kan bli den som skal erstatte viktige Trond Olsen.

Foto: Håvard Karlsen / NRK

Det kan gi unge og lovende Ulrik Berglann sjansen fra start for første gang denne sesongen.

Jan Halvor Halvorsen røper likevel ingenting om hvilke spillere han sender utpå på søndag.

– Jeg har flere valg på venstrevingen. Blant annet Ulrik Berglann, som har vært i god form og stått på på treningene i det siste. Morten Ågnes Konradsen, Dane O'Brian Richards og Moustapha Ndiaye kan også bekle den rollen, avslutter Halvorsen.

Laster innhold, vennligst vent..