Hopp til innhold

Imponerte miljø-Solheim

Møkvedmarka skole driver undervisning i Bodømarka, og miljø- og utviklingsminister Erik Solheim er så glad for prosjektet at han vil andre skoler i Norge skal gjøre det samme.

Erik Solheim på Mørkvedmarka skole

HOLDT VARMEN: Det var tett snøvær da miljøministeren besøkte elevene som hadde slått leir ved Soløyvannet, men elevene hadde kokt kaffe og stekt lapper over bålene, slik at Erik Solheim kunne holde varmen.

Foto: Kåre Riibe Ramskjell / NRK

- Dette er en pionerskole, og de har satt i gang på eget initiativ med det de kaller ”Den naturlige skolesekken”.

Servering som varmet

Det var tett snøvær da miljøministeren besøkte elevene som hadde slått leir ved Soløyvannet, men elevene hadde kokt kaffe og stekt lapper over bålene, slik at ministeren kunne holde varmen.

- Dette er en prosjekt som vil bedre læringen til elevene, og en time her fungerer bedre enn en time med matematikk i klasserommet, sa Solheim. Solheim er helt klar når han sier at undervisning i naturen øker både miljøkunnskap og miljøbevisstheten hos elevene.

Glad for mer snø

Det manglet ikke på positive ord da han brukte leirplassen til Mørvedmarka skole til å åpne den nasjonale satsingen på ”Den naturlige skolesekken”, og elevene Cecilie Lind Støvset og Victoria Mathisen sier de synes de lærer mye om naturen ved å være ute.

- Nå har det heldigvis kommet mer snø i marka, og vi håper vi får brukt skiene så mye som mulig framover, sier de, etter at de har delt ut mange pannekaker til gjestene som besøkte dem.

Anlegg for alle

Mørkvedmarka skole er sammen med åtte andre skoler med i det som foreløpig er et forprosjekt, men Bodø-skolen har lenge holdt på med undervisning ute i naturen. Nå skal det bygges et nytt anlegg i området som kommer til å blir brukt mye, og til våren skal det bli ferdig.
Da blir anlegget også åpent for andre enn skoleelever. Blant annet vil det bli mulig å leie seg en kano for padling på vannet.