NRK Meny
Normal

Historisk sponsoravtale for Glimt

Bodø/Glimt og Sparebank 1 Nord-Norge inngår ny storavtale, den beste avtalen i Bodø/Glimts historie.

Glimt-ledelsen

Glimt-ledelsen og ledelsen i Sparebank 1 Nord-Norge smiler fornøyde etter at den nye avtalen er inngått.

Foto: Bjarne Brandal / NRK

I dag signerte Bodø/Glimt en ny treårig avtale med sin eksisterende generalsponsor Sparebank 1 Nord-Norge. Banken kom inn som generalsponsor i 2012, og var da Glimts største sponsoravtale noensinne. Den forrige avtale var verdt 12 millioner kroner over tre år. Etter det NRK erfarer skal den nye treårsavtalen være verdt minst 15 millioner kroner.

– Jeg vil ikke kommentere noen sum. Det jeg kan si er at det er i høyeste grad den største avtalen vi har, og vi er veldig fornøyd med den, sier Glimt-direktør Bjørn Tore Hansen med et stort smil om munnen.

I den nye avtalen er penger øremerket til å løfte frem fotball i nord blant barn og unge.

– Bodø/Glimt er et fyrtårn i nordnorsk fotball og er flink til å gi talenter muligheten. Vi har lyst til å bidra til at hele den nordnorske fotballen skal få nyte godt av deres kunnskap, sier konserndirektør Trude Glad i Sparebank 1 Nord-Norge.

– Denne avtalen gir oss et ansvar med å dele vår kunnskap med breddeklubbene. På lang sikt tror vi at det vil føre til en større bredde og en større topp. Vi vil at det skal være mulig å bli en internasjonal fotballspiller selv om du kommer fra nord, sier Hansen.

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
Nyhetsreportasje fra NRK.
Hver dag havner store mengder med dårlig renset kloakk rett ut i fjordene våre. En rekke store norske kommuner bryter nemlig rensekravene viser NRKs kartlegging.