NRK Meny
Normal

Her rapper presten bibelhistorien til lyden av Macarena

Da presten skulle lese bibelhistorien «kuppet» konfirmantene gudstjenesten.

Her rapper presten bibelhistorien til lyden av Macarena

VIDEO: Slik så det ut da konfirmantene danset Macarena og presten rappet bibelhistorien. Foto/video: Hans Petter Sørensen

Før prest Finn Rindahl kom i gang ned dagens preken under gudstjenesten i Nesna kirke, dundret plutselig lyden av 90-tallshiten «Macarena» ut over høyttaleranlegget.

– De fleste ble nok veldig overrasket. Konfirmantene har klart å holde det helt hemmelig og det ble mye skryt. Dette er den tøffeste konfirmantgjengen jeg har hatt, sier Rindahl og legger til at det hele var nøye planlagt.

Han forteller at ideen kom fra konfirmantene. Det hele startet med at konfirmantene skulle dramatisere bibelhistorien, men endte opp med å danse «Macarena»-dansen.

Skrev om teksten

Finn Rindahl

Prest Finn Rindahl innrømmer at han danset til «Macarena» da den herjet på hitlistene. I dag fikk kirkegjengerne et nytt møte med låten.

Foto: Hans Petter Sørensen

Presten mener det er viktig at kirken er åpen for å utfordre seg selv.

– Kirken har fornyet seg. Når kirken havner i media handler det om synet på homofili og andre ting, men vi gjør også nye ting for å få frem budskapet.

Rindahl hadde på forhånd gjort sitt for å tilpasse bibelteksten til musikken fra sangen som invaderte hitlister over hele verden, og det var ikke en helt enkel oppgave.

– Det var en liten utfordring å få det til å gå opp, så det ble en nokså fortettet variant. Men jeg fikk fram de viktigste poengene, sier han og ler.

– Jeg var dritnervøs

Sebastian Bjørnvik Rosø

Sebastian Bjørnvik Rosø tror oppvisningen blir et trivelig minne, men samtidig litt flaut.

Foto: Privat

En av konfirmantene som fikk testet ut dansefoten var 15 år gamle Sebastian Bjørnvik Rosø. Han sier konfirmantenes idé om å danse til Macarena egentlig bare var tull, men at presten tente på forslaget.

– Jeg var dritnervøs for å danse feil. Jeg sto helt fremst i kirka, så alle så meg. Det var rimelig morsomt og gøy, og litt spennende å gjøre noe som ikke så mange har gjort før, sier Rosø.

Han er sikker på at stuntet blir et morsomt minne i fremtiden, men legger ikke skjult på at det også kan bli litt flaut.

Utelukker ikke nye kirkestunt

En av dem som ble overrasket da konfirmantene brøt ut i full dans, var Sebastians far Hogne. Han fattet mistanke om at noe var i gjære da konfirmantene måtte møte opp en halvtime tidligere enn planlagt, men trodde det var en tekstopplesning de skulle øve på.

– At det skulle bli en dans og rap fra presten, tror jeg gjorde at haka datt ned på de fleste i kirka. Det var mye latter og mange smil.

Hans mor på over 80 år har vært kirkegjenger i all tid, og Rosø sier hun koste seg veldig og roste presten.

Presten selv utelukker ikke nye måter å fortelle bibelhistorien, men tviler på at strikken kommer til å bli tøyd lenger.

– Vi skal nok ikke prøve å toppe dette, så vi får se hva det neste blir.

Her rapper presten bibelhistorien til lyden av Macarena
Foto: Hans Petter Sørensen