NRK Meny
Normal

Her er vogntoget nær ved å treffe Ellens hus

Sjåføren gikk ut for å spørre om veien. Da begynte vogntoget å skli bakover.

Trailer kjørte utfor i Kabelvåg

HAVNET I HAGEN: En semitrailer fikk problemer på det glatte føret og havnet i en hage i Kabelvåg torsdag.

Foto: 03030-tipser

En semitrailer skulle levere et kjøkken i et tett boligstrøk i Nakkenveien i Kabelvåg da det gikk galt torsdag ettermiddag.

– Jeg kom gående nedover bakken, og fikk øye på vogntoget da den kom rundt svingen. Jeg så at han hadde problemer med å komme seg opp bakken, hjulene spant på hålkeføret, forteller Fred-Sigve Hanssen (62) som var vitne til hendelsen.

Da semitraileren ble stående i bakken, kom sjåføren ut for å spørre Hanssen om det fantes andre veier til adressen han skulle til, skriver Lofotposten, som først omtalte saken.

– Mens han snakket med meg begynte vogntoget å skli. Sjåføren sprang mot bilen, og jeg ropte til han at han måtte stoppe, men han hoppet likevel inn i førerhuset for å styre traileren ut av svingen.

Det var da ulykken skjedde og traileren skled rett ut i hagen.

Laster Twitter-innhold

– Alvorlig galt

Trailer havnet i hagen til Ellen

BEKYMRET: Huseier Ellen Tetlie syns det er ekkelt å tenke på hvor galt det kunne ha gått.

Foto: 03030-tipser

– Min umiddelbare reaksjon var at han kom til å treffe husene eller at traileren ville velte og skade sjåføren. Det kunne gått alvorlig galt, kunne lett ha skjedd noe verre, sier øyevitnet.

Ellen Tetlie jobber som lærer, og var på jobb da hun fikk se bildet av vogntoget som sto i hagen hennes.

– Det første jeg tenkte var at jeg måtte komme meg hjem. Jeg har en hund hjemme, og jeg tenkte at den måtte være livredd, sier huseieren til NRK.

Vogntoget står fortsatt på veien når NRK kontakter henne i 16-tiden torsdag kveld.

– De har fått den opp fra grøfta, men traileren kommer seg verken opp eller ned. Hjelpemannskaper holder på å strø veien nå.

Hun er glad huset og sjåføren ikke tok skade i ulykken.

– Det er ekkelt å tenke på i ettertid hvor galt det faktisk kunne ha gått. Det bor mange barn i området her, i tillegg til at det ligger en barnehage lenger ned i gaten. Tenk om noen hadde blitt skadet.

Trailer havnet i hage i Kabelvåg

ETTERLYSER AUTOVERN: Fred-Sigve Hanssen mener det burde settes opp autovern i området for å forhindre lignende ulykker i fremtiden.

Foto: 03030-tipser
Etterlyser autovern

Hanssen er tidligere politimann og har opplevd mange lignende ulykker. Han etterlyser nå autovern i området.

– Det burde settes opp autovern for å forhindre slike ulykker i framtida. Normalt sett er det satt opp autovern, har signal om å gjøre mer sikring.

Tetlie er enig med Hanssen og mener det er nødvendig at boligområdet får autovern.

– Det ligger en elv ved siden av veien her, og jeg har i mange år sett på gru om man skulle fått sleng og havnet i vannet. Det er skummelt og ubehagelig å tenke på.

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
Surfer Shannon Ainslie blir jaget av spekkhoggere som forveksler han med sel, skal vi tro forskerne.
I tredje episode av Stortvildet må Erna Solberg tegne Jonas Gahr Støre. KrF må debattere som SV og motsatt. Hvem vinner debatten?