Hopp til innhold

Her får elgen nok av Unnis robotklipper

– Da gressklipperen nærmet seg elgen var jeg bombesikker på at den skulle bli redd og stikke av.

Elg angriper robotklipper

Når gressklipperen forstyrrer elgen smeller det. VIDEO: UNNI SOLHEIM

Men slik gikk det ikke. Elgen som var på epleslang i hagen til Unni Solheim på Hemnesberget gjorde kort prosess da den ble forstyrret av robotgressklipperen.

Den blir tydeligvis kjempeirritert, og bestemmer seg for å sette en stopper for «plageånden». Gressklipperen kostet 20.000 kroner, så det hele er jo egentlig tragikomisk, sier Unni Solheim til NRK.

På epleslang

Hagedramaet startet noen timer før da ei elgku med to kalver kom inn i det eller så rolige boligfeltet.

Det var VG som omtalte elghistorien først.

Unni Solheim

– Jeg tror jeg bare må gi opp å få epler i år, sier Unni Solheim. Hun er imponert over hvor treffsikker og effektivt et elgspark kan være.

Foto: Privat

Unni og barnebarnet Øyvind (9) sitter inne i stua når de får øye på en elgfamilie i utkanten av hagen.

– Kalvene tør ikke å komme inn i hagen, men kua spankulerer målrettet mot epletreet og begynner å forsyne seg.

Bestemor og barnebarn dunker på vinduet, i håp om å skremme vekk elgen. Da det ikke hjelper går de ut på altanen. Samtidig tak Unni opp mobilen for å filme. Elgbesøk i hagen hører nemlig til sjeldenhetene inne i tettbebyggelsen.

– Plutselig hører jeg robotgressklipperen starte. Den er innstilt slik at den starter automatisk fire ganger i uka. Utrolig nok starter den akkurat da. Den beveger seg sakte mot elgen, og jeg tenker at nå blir den i hvert fall skremt.

Alle gode ting er tre

To ganger sneier gressklipperen tett inntil beina på elgkua, som svarer med å sparke irritert inn i siden på klipperen, som fortsetter bortover plenen.

– Elgen fortsetter å gnafse på epletreet. Da snur plenklipperen, og kommer tilbake mot elgen. Da får elgen tydeligvis nok. Den løfter den beinet høyt og dundrer kloven i klipperen.

Unni er imponert over hvor treffsikker og effektivt et elgspark er. Hun tviler på at robotgressklipperen lar seg reparere.

– Barnebarnet forsøkte å trøste meg med å love meg alle sparepengene hans slik at jeg kan kjøpe ny klipper, smiler Unni Solheim.