NRK Meny
Normal

Har mottatt foreløpig obduksjonsrapport etter dødsfall

Sist helg ble en kvinne i trettiårene pågrepet og siktet for uaktsomt drap i Rana. – Hun er løslatt, men siktelsen opprettholdes, opplyser politiet.

Mo politistasjon

SLIPPES FRI: Kvinnen ble slippet fri mandag, men har fortsatt status som siktet i saken. Her fra politistasjonen i Rana.

Foto: Frank Nygård / NRK

Det var natt til søndag en mann i femtiårene døde på en privatadresse i Mo i Rana.

Politiet valgte kort tid etter å pågripe og sikte en kvinne i trettiårene, som oppholdt seg i leiligheten da dødsfallet skjedde. Flere andre personer skal også ha vært til stede på det politiet beskriver som en sammenkomst.

Både kvinnen og den avdøde mannen tilhører et rusmiljø i Rana. De var bekjente, men ikke samboere, opplyste politiet til NRK mandag. Det skal ha vært den siktede kvinnen som ringte til AMK-sentralen og ba om hjelp natt til søndag.

Kvinnen er siktet etter straffelovens paragraf 239. Paragrafen gjelder når noen har vært uaktsom ved bruk av våpen, motorvogn eller på andre måter og forårsaket et dødsfall.

Nå har politiet mottatt den foreløpige obduksjonsrapporten etter dødsfallet, melder Rana Blad. Avisa skriver at siktelsen for uaktsomt drap opprettholdes, men at kvinnen er løslatt.

Frykter ikke bevisforspillelse

Joachim Nymann

Politiadvokat Joakim Nymann forteller at de har sikret de viktigste bevisene i saken.

Foto: Politiet

Årsaken til at kvinnen slippes fri fra varetekt, er at politiet har sikret de viktigste bevisene i saken, og at det derfor ikke lenger foreligger fare for bevisforspillelse, forteller politiadvokat Joachim Nymann.

– Da var det ikke lenger nødvendig å holde siktede pågrepet, sier han til NRK.

Nymann ønsker ikke å kommentere om løslatelsen henger sammen med hvorvidt mistanken mot kvinnen er styrket eller svekket.

– Løslatelsen er ikke nødvendigvis koblet til styrken på mistanken, uten at jeg kommer til å kommentere det noe nærmere.

Fortsatt siktet

Den foreløpige obduksjonsrapporten underbygger politiets teori om at årsaken skyldes en overdose. Rana Blad skriver at obduksjonsrapporten ikke nevner skader som tyder på at avdøde har vært utsatt for dødbringende vold.

Kvinnen ble løslatt tidligere denne uken, men har fortsatt status som siktet.

– Nå kommer vi til å sette oss ned for å se på om det er ytterligere etterforskingsskritt som er nødvendig i saken. I tillegg til det avventer vi svaret på en endelig obduksjonsrapport, sier Joachim Nymann til NRK.

Nekter straffeskyld

Kvinnens forsvarer Olaf Fjalstad fortalte til NRK mandag at kvinnen mener ikke å ha gjort noe galt.

– Min klient mener hun ikke kan lastes for dødsfallet på noen som helst måte, og erkjenner derfor ikke straffskyld, sa han til NRK.

Når den endelige obduksjonsrapporten foreligger, vil politiet gjøre en påtalemessig vurdering på om det er grunnlag for tiltale.