Barnehagekonge kjøpte Nord-Norges dyreste leilighet

I 2010 kjøpte forretningsmannen Nordlands dyreste leilighet til en verdi av 9 millioner. Nå har han knust den nordnorske rekorden.

Leiligheter Bodø Panorama

Forretningsmannen Benn Eidissen har kjøpt Nord-Norges dyreste leilighet noensinne. Den 504 kvadratmeter store toppleiligheten i Bodø Panorama ble solgt for 25 millioner kroner

Foto: Håkon Jacobsen / NRK

I går skrev NRK.no om en smørblid byggeprosjekteier Roy B. Nilssen som nettopp hadde solgt Nord-Norges dyreste leilighet solgt.

Den 504 kvadratmeter store toppleiligheten i Bodø Panorama ble solgt for 25 millioner kroner, og det er hele 10 millioner kroner dyrere enn den forrige rekorden satt i Tromsø.

Hvem det var som kjøpte hele toppetasjen, ville ikke megleren fortelle, men i dag skriver Bodø Nu at det er forretningsmannen Benn Eidissen som skal flytte inn.

– For å være ærlig, så har det gått kjempefort. Etter at vi kom over ideen, skjønte vi raskt at det var dette vi ville, sier Eidissen til avisen.

Barnehagegründer

Eidissen har skapt sin formue på drift av private barnehager, og nylig ble det kjent at han står klar til å overta når Oslo nå konkurranseutsetter sju barnehager.

Forretningsmannen har vært aktiv for Høyre i politikken, blant annet som leder i Nordland Høyre og møtende vararepresentant på Stortinget.

Han trakk seg imidlertid ut av politikken etter at han i 2012 ble vraket som førstekandidat til Stortinget.

(artikkelen fortsetter under)

Benn Eidissen

Barnehagegründer Benn Eidissen har tidligere vært aktiv som Høyre-politiker. Han har også vært styreleder i Bodø/Glimt i en lengre periode.

Foto: Knut Eirik Olsen / NRK

– Ikke en leilighet for hvem som helst

Benn Eidissen eier fra før en annen toppleilighet i Bodø Panorama. Denne var faktisk Nordlands dyreste noensinne da den ble kjøpt av Eidissen for 9 millioner kroner i 2010.

– Vi vurderte å bygge hus for å løse vårt boligbehov. Vi har sett på tomter. Men det er litt av en prosess å bygge hus, så da valgte vi denne løsningen. Vi har med dette på en måte fått en enebolig på toppen av et leilighetskompleks med alle dets fasiliteter, sier Eidissen.

Leiligheten han nå har kjøpt ligger ytterst mot havet i Bodø, og består av fire leiligheter som skal slås sammen til en stor toppetasjes enebolig med åtte balkonger, sju sportsboder og fire parkeringsplasser.

– Det er ikke en leilighet for hvem som helst. Den er ekstraordinær og for dem som vil unne seg noe ekstra, sier Lars Henrik Lauritsen, salg og markedssjef i Panorama Vest.

Et slikt kjøp er en unormal satsing i boligmarkedet i Bodø.

– Det er veldig positivt at noen tørr å satse og investere såpass mye. Det kommer til å gi ringvirkninger. Det viser at boligmarkedet er bra og i god utvikling her i Bodø, sier Lauritsen.