Hopp til innhold

Glimt-sjef Knutsen nevnes igjen som mulig Ajax-trener etter ny sparking

Kjetil Knutsen var koblet til den nederlandske fotballstorheten Ajax i sommer. Nå pekes det igjen på Glimts suksess-sjef etter en ny trenersparking i Amsterdam.

Mandag ble det kjent at Maurice Steijn er ferdig som trener for Sivert Mannsverk og lagkameratene etter en fryktelig sesongstart.

Ajax ligger nest sist på tabellen i æresdivisjonen etter sju spilte kamper. Kun én seier har det blitt så langt for den meritterte klubben. Det er krisetall for en klubb som har hamstret titler gjennom historien.

I nederlandske medier er debatten om hvem som blir ny trener, for lengst i gang. Flere spekulerer høyt i hvilke kapasiteter som tilgjengelige, og Glimt-trener Knutsen står på listene.

Fotballskribenten Sjoerd Mossou skriver i sin spalte i Algemeen Dagblad at de mest åpenbare nederlandske kandidatene sitter på kontrakter andre steder, og at Ajax derfor kan bli tvunget til å se utenfor landegrensene.

«En Premier League-trener som Roberto De Zerbi (Brighton) ​​er normalt uoppnåelig, men i resten av Europa er det mange alternativer, både veteraner og yngre, ambisiøse innovative trenere», skriver Mossou og nevner Kjetil Knutsen, Graham Potter og Kasper Hjulmand som tre mulige navn.

Potter er i øyeblikket klubbløs, mens Hjulmand er dansk landslagssjef.

Fotballnettstedet Voetbalprimeur har også laget sin liste over aktuelle kandidater som Steijn-erstattere. Her figurerer også Knutsen.

«Knutsen har skapt furore i flere år med Bodø/Glimt, som har vokst til en toppklubb i Norge under hans ledelse», skriver nettstedet.

Videre henvises det til at Knutsens navn vil være gjenkjennelig for Ajax-fansen, all den tid bergenseren var høyaktuell for trenerjobben for få måneder siden.

Et annet nederlandsk nettsted, FC Update , presenterer også sin liste over trenerkandidater. Blant åtte navn er Kjetil Knutsen også her nevnt. Det samme er nederlenderne Danny Blind og Frank de Boer.

«Knutsen spiller attraktiv fotball og vil utvilsomt være åpen for et steg opp i en større europeisk liga», heter det i beskrivelsen av Glimt-sjefen. (NTB)

Eliteserien i fotball 2022: Aalesund - Bodø/Glimt (1-2)
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Svein Ove Ekornesvåg