Glimt reddet av VAR-straffe mot bunnlaget Sandefjord

Etter to poengtap på like mange kamper tok Bodø/Glimt imot Sandefjord i kokvarme forhold. Det endte med nok et poengtap for serielederen etter 1–1.

Kasper Høgh blir felt

Kasper Høgh gikk i bakken helt på tampen av første omgang, og fikk straffe.

– Det er varmt, men det er like varmt for begge lag, sa Kjetil Knutsen til TV 2 før kampen.

Og varmen var nok det hjemmepublikumet jublet mest for.

Etter en relativt sjansefattig fotballkamp tar bortelaget, som ligger nederst på tabellen, med seg ett poeng hjem til Sandefjord.

Til tross for varmen oppsummerte Knutsen slik til TV 2 etter kampen:

– Det er ganske store klabber under skiene.

Frivillig og ufrivillig kalddusj for begge lag

De første 20 minuttene var det lite som vitnet om en brennheit serieleder. Kampens første ordentlig sjanse var det gjestene Sandefjord som leverte.

Ballen endte opp hos Eman Markovic etter 22 minutter, som fra 7–8 meter klemte til. Skuddet gikk rett Glimts i Jostein Gundersen, og hjemmelaget slapp med skrekken.

Deretter var alle enig om at 24 minutter i 25 grader var lenge nok uten drikke- og «dusjepause».

Drikkepause i kampen

Drikkepause under fotballkamp i Nord-Norge er ikke hverdagskost.

Dagens første fysiske kalddusj var nok etterlengtet for både gule og blå, men 10 minutter senere måtte Glimt tåle en mer metaforisk kalddusj.

Etter et fint løp av Danilo Al-Saed avsluttet han rett i blokka, før ballen spratt ut til Filip Ottosson. Han fant raskt en umarkert Markovic, som fra 11 meter klinket ballen i motsatt hjørne av det Nikita Haikin gikk for.

0–1 til Sandefjord.

– Det er godt å se den ballen gå i mål, sa Markovic til TV 2 i pausen og påpekte at det hadde vært en nesten perfekt omgang.

Sandefjord-fans på Aspmyra

Sandefjord-fansen koste seg i sola på Aspmyra. Og kunne kose seg med 1–0.

Den psykologiske kalddusjen var kanskje det hjemmelaget hadde behov for i varmen.

Fem minutter på overtid fikk nemlig Glimt tildelt straffespark etter VAR-sjekk.

Albert Grønbæk kunne et minutt senere banke ballen i nettmaskene, og med det 1–1 til pause.

I likhet med spiller Markovic sa trener Andreas Tegström til TV 2 at han fornøyd med innsatsen på bortebane i første omgang.

Kasper Høgh faller i Sandefjord-boksen. Etter litt VAR-venting dømmes det straffe.

Trippelbytte

Om det var varmen, dårlig spill eller noe helt annet vites ikke, men Kjetil Knutsen virket ikke å være like fornøyd med egne spilleres innsats.

Etter pausen ble nemlig Brede Moe, Adam Sørensen og August Mikkelsen erstattet av Odin Bjørtuft, Brice Wembangomo og Jens Petter Hauge.

Umiddelbar effekt ble det ikke, og et kvarter ut i andre omgang ble også Nino Zugelji byttet ut til fordel for Håkon Evjen.

Aspmyra-fans vifter med flagg

Glimt-fansen er vant til stillongs, votter og skjerf. I dag holdt det med skjerf.

Bytteeffekten lot fortsatt vente på seg.

Etter 65 minutter kunne derimot Sandefjord, uten noen bytter, nesten juble for scoring:

Med en flott pasning fant Filip Ottosson lagkamerat Mettler, som fikk kastet tåen frem og tuppet ballen mot mål fra seks meter. Takket være en våken Nikita Haikin i Glimt-buret slapp de gulkledde med skrekken.

Til tross for et par halvstore sjanser til begge lag de siste 25 minuttene ble det ikke flere mål.

Etter seieren mot Tromsø 16. mai har Glimt kun tatt to poeng på tre kamper. De ligger nå kun to poeng foran Brann, som riktig nok har en kamp mer spilt.

Sandefjord, som før kampen lå nederst i Eliteserien med syv poeng, tok sitt første poeng på fire kamper spilt.