Galleri Bodøgaard er konkurs

– Det er trist og beklagelig, sier Harald Bodøgaard.

Harald Bodøgaard

Harald Bodøgaard sier til Avisa Nordland at konkursen er trist og beklagelig.

Foto: NRK

Det var mandag at det ble åpnet konkurs i Galleri Bodøgaard AS, skriver Avisa Nordland. Det er driftsselskapet Galleri Bodøgaard AS, som ivaretar all aktivitet knyttet til gjennomføring av selskap, møte, kurs og konferanse ved Bodøgaard - kunst & kultur, som begjærer oppbud.

Daglig leder Harald Bodøgaard sier til avisen at det som er skjedd er trist og beklagelig.

– Ansatte, eiere og styret har siden åpningen i april 2012 arbeidet hardt og
målbevisst med å finne en riktig og lønnsom driftsmodell for selskapet. Aktiviteten har utviklet seg positivt i andre driftsår, men har likevel ikke vært stor nok til å skape lønnsom drift, skriver styret i en pressemelding.

Bostyre allerede i arbeid

Avviklingsstyret og eiere vil nå arbeide med bobestyrer Ole Morten Husmo for å sikre en ryddig og forsvarlig håndtering av oppbudet for ansatte, leverandører, kunder og finansiører.

– I morgen skal vi møte styret for å diskutere framtiden, sier Ole Morten Husmo til NRK.no.

Kunsten berøres ikke

Styret og eiere presiserer at eiendomsselskapet Bodøgaard Eiendom AS og de kunst- og kulturhistoriske samlingene som eies av familien Bodøgaard, ikke er direkte berørt av oppbudsbegjæringen i driftsselskapet.

– Fremtidig utvikling av Bodøgaard - kunst & kultur som et sted for kunst- og kulturformidling fortsetter og vil bli ivaretatt av eierne, skriver styret i pressemeldingen.

Galleri Bodøgaard ligger like utenfor Bodø sentrum og har i dag Nord-Norges største private samling av kunst- og kulturgjenstander.

Galleriet er bygget opp av den avdøde billedkunstner Oscar Bodøgaard og hans sønn Harald Bodøgaard.

Galleriet driver i tillegg til utstillinger, også kurskonferanser og catering, men selve kunstsamlingen er ikke berørt av konkursen.

Oscar Bodøgaard ville blitt 90 år i november, nå stilles 170 bilder ut på Bodøgaard Kunst og Kultur.
Video Oscar Bodøgaard siste utsmykking
Video Oscar Bodøgaard