Ga Hill-Marta visne roser

Sortland Natur og Ungdom ville provosere Ap.

Sortland Natur og Ungdom gir Hill-marta visne roser

VISNE ROSER: Da Hill-Marta Solberg kom til Sortland i valgkampinnspurten slo Sortland Natur og Ungdom til. I midten Ingrid Skjolvær og Ingrid Blekastad i Natur og Ungdom.

Foto: Natur og Ungdom

Da Hill-Marta Solberg kom til Sortland i valgkampinnspurten slo Sortland Natur og Ungdom til. Med leder Ingrid Skjoldvær i spissen troppet de opp på valgstanden med visne roser til den profilerte Ap-politikeren, Sortlandsordfører Svein Roar Jacobsen (Ap) og stortingskandidat Eirik Sivertsen fra Bodø.

- Vi ga klar beskjed om at vi syntes Ap burde være mye tøffere i miljøpolitikken, sier leder Ingrid Skjoldvær i Sortland Natur og Ungdom.

Hun er ikke redd for å kalle Arbeiderpartiet for miljøversting.

- I forhold til at de er i en maktposisjon synes vi at den rødgrønne regjeringen har gjort en slett jobb. Nå gir vi dem en sjanse til å stramme seg opp i miljøpolitikken, for det ser jo ut til at de blir sittende i fire år til, sier Skjoldvær til NRK Nordland.

- Feige i oljesaken

Sortland Natur og Ungdom gir vissen rose til Eirik Sivertsen

Her er det Eirik Sivertsen, stortingskandidat fra Bodø som får visne roser av Lise Blekastad og Ingrid Skjoldvær.

Foto: Natur og Ungdom

Hun peker på oljesaken som den viktigste saken de er skuffet over Ap for.

- Forurensingskameratene i Høyre og Frp er de eneste som sier ja til oljeboring i Lofoten og Vesterålen. Dersom ikke Jens stiller seg på feil side i tiårets viktigste miljøsak, blir det heller ingen oljeboring. Derfor appellerer vi nå til Arbeiderpartiets grasrot om å gjøre det de kan for å vri Arbeiderpartiet i mer miljøvennlig retning, sier Ingrid Skjoldvær.

Klima-puslinger

Men også det hun kaller Norges puslete innsats for å bidra til å redusere klimautslippene globalt provoserer ungdommene.

- Klimaendringene er allerede i gang, og det haster å starte omleggingen til et miljøvennlig Norge. Det er verdens fattigste, som allerede kjenner klimaendringene på kroppen, og oss som kommer etterpå som vil merke konsekvensene av dagens klimaforurensing. Det godtar vi ikke, og vi ber politikerne bli modigere i miljøpolitikken, sier hun.

Takket for rosene

Sortland Natur og Ungdom gir visne roser til Ap

Sortlandsordfører Svein Roar Jacobsen (Ap) (t.h) takket Natur og Ungdom for rosene.

Foto: Natur og Ungdom

Skjoldvær forteller at rosestuntet ble godt mottatt av Ap-toppene på Sortland i dag.

- De takket for rosene og engasjementet, men mente at de hadde finere roser enn oss.

Trenger vaktbikkjer

- Det er hyggelig at Natur og Ungdom vil pushe oss i miljøpolitikken, sier Hill-Marta Solberg til Bladet Vesterålen.