NRK Meny
Normal

Forskning og turisme

Hun jobber med lydene i havet. Og hun kombinerer forskning med turisme.

Heike Vester

FORSKER: For Heike Vester fantes ingen alternativer, etter at hun først kom til Nord-Norge.

Foto: Billy Jacobsen / NRK

Så hvis du har lyst til å oppleve naturen i Lofoten, og samtidig hjelpe en forsker i felten, ja så er det bare å kontakte Heike Vester i Henningsvær.

HØR: Heike i Henningsvær

Arktisk biologi

Hun har hovedfag i arktisk biologi fra Universitetet i Tromsø, og har spesialisert seg på lydene i havet, og har etter hvert et spekter av spennende lyder, fra sel, hval og fisk.

Hun har etablert selskapet Osean Sounds, som base for oppdragforskning. Og hun har romslige kontorlokaler i den gamle Frelsesarmeen i fiskeværret.

Forskning og turisme

Men plassen kan trengs, for i lokalene holder hun også foredrag.

-Jeg har tro på kombinasjonen forskning og turisme. Og merker at folk er svært interessert i å lære mer om naturen, samtidig som de opplever den tettest mulig, sier Heike Vester, som tar folk med seg på havet i gummibåt.

Værrets yndling

Og nå kan det også se ut til at Henningsvær helt gratis har fått en ekstra turistattraksjon. En enslig selunge ser nemlig ut til å ha etablert seg i havnebassenget.

Heike Vester kaller den Nicky, og håper den blir.

-Den fanger fisk, og ser i det hele tatt ut til å ha det bra. Den er blitt en yndling blant ungene her, så hvis den blir her, ja så blir den litt av en attraksjon for turistene også, sier hun.