Hopp til innhold

Forskjellsbehandler sosialklienter

Det er svært store forskjeller på hvor mye sosialklienter i Nordland får i pengestøtte. Sosialklienter i Beiarn får i gjennomsnitt bare utbetalt halvparten av det de får i Meløy.

Penger
Foto: Cornelius Poppe. / Scanpix

Ordfører Frigg Ottar Os i Beiarn har ingen god forklaring på hvorfor det er slik:

- Jeg har ikke noe fasitsvar, men jeg legger til grunn at den enkelte klient blir vurdert individuelt og at de får de utbetalingene de har krav på og som de har behov for. sier han.

 

Men det er altså sånn at en sosialklient i Beiarn får utbeltalt 
3647 kroner i måneden. Det er nesten to tusen kroner mindre enn gjennomsnittet i Nordland. Men at Beiarn kommer så dårlig ut skremmer ikke ordfører Frigg Ottar Os.

 

- Jeg er fornøyd hvis det er sånn at sosialklientene i Beiarn får det de har krav på og det legger jeg til grunn at de gjør.

4000 mer

Men et par timers kjøring fra Beiarn, i Meløy får sosialklienter i gjennomsnitt utbetalt 4000 kroner mer.

- Vi mener at alle innbyggerne i Meløy skal ha det best mulig også de som trenger støtte over en kort periode, eller over lenger tid. Slik at de også får levelige vilkår.

Det sier varaordfører Heidi Solhaug i Meløy. Meløy er den kommunen i Nordland som i gjennomsnitt utbetaler mest til sosialklienter.7 621 kroner i måneden.

Mer enn penger

Men Beiarn-ordføreren mener at sosialstønad er mer enn penger.

- I beiarn har vi satset spesielt på å gi den enkelte en skikkelig oppfølging, blant annet i form av økonomisk veiledning. Det har vi sett resultatene av, sier ordføreren.