Uavgjort i slaget om Nord-Norge

Det tradisjonsrike lokaloppgjøret mellom de to nordnorske rivalene endte 1–1. Begge lag fikk ett mål annullert.

Bodø/Glimt mot TIL 16. mai 2022

Det tradisjonsrike slaget mellom de to nordnorske rivalene foregår på Aspmyra stadion 16. mai.

Slaget om Nord-Norge endte 1–1.

Førte omgang stod stillingen 0–0. Tromsø hadde ballen i nettet en gang, men dette målet ble annullert.

TIL banket ballen i mål etter et kvarter spilt i andre omgang. Bodø/Glimts Hugo Vetlesen svarte kort tid etter, men dette laget ble annullert.

TIL feirer 1-0 på Aspmyra mot Bodø/Glimt 16. mai

TIL feirer 1–0 på Aspmyra mot Bodø/Glimt.

Dermed sto stillingen 1–0 til Tromsø i ordinær kamptid.

Men på overtid ble det mål til Joel Mwuka. Derfor endte kampen 1–1.

To år med restriksjoner

Etter to år med koronarestriksjoner er det i kveld klart for de tradisjonelle 16. mai-kampene i eliteserien i fotball for menn.

På landsbasis er det solgt nesten 120.000 billetter til kampene.

TIL hadde den eneste sjansen mot mål i 1. omgang av kampen.

Det er over 20.000 flere enn i 2019, før pandemien.

Erik Baalmann fra Bodø/Glimts supporterklubb, J-feltet gledet seg før kampen.

Glimtsupportere Bodø/Glimt spiller mot TIL på Aspmyra 16. mai

Alle ester for hjemmelagets supportere var fylt i kampen mellom Bodø/Glimt og TIL

– Jeg gleder meg til trøkket. Det fikk vi oppleve mot Roma, Celtic og Altmar.

– Det er fantastisk med fullsatt stadion der folk står på stolene og roper, sier Baalmann.