Hopp til innhold

Fiskebollene berget

Geir Wilhelm Vold har kjøpt Vesteraalens hermetikkfabrikk - dermed blir de tradisjonsrike fiskebollene fortsatt produsert på Sortland.

Vesteraalens Hermetikkfabrikk

STANS: Det har vært stans i produksjonen ved Vesteraalens Hermetikkfabrikk siden februar.

Foto: Speranza film AS

Geir Wilhelm Vold var styreleder for to år siden, og har eid fabrikken før.


Sammen med Eivind Sundstein overtar han nå selskapet fra danske Rudersdal AS. Og han har stor tro på framtiden.

Nye produkter

- Det ligger store muligheter i varemerket Vesteraalens. Det viktigste nå er å få igang produksjonen og få fiskbollene ut i butikkhyllene igjen. Så skal vi utvikle selskapet derfra, sier Geir Wilhelm Wold til NRK Nordland.

På sikt er målsettingen til den nye eieren å øke aktiviteten og etterhvert få etablert flere produkter i markedet. Det kan også bety flere arbeidsplasser.

- I første omgang vil det dreie seg om å sikre de eksisterende arbeidsplassene på Sortland. Etterhvert håper vi å kunne ansette flere ettersom vi får større aktivitet i selskapet, sier Wold.

Han legger ikke skjul på hvorfor han satser for fullt på de tradisjonsrike fiskebollene.

- Med den historien og varemerket som er her, har det vært avgjørende for meg at produksjonen måtte fortsette i Vesterålen. Her har vi nærheten til råvarene og dyktige ansatte, sier Wold.

400 tonn fisk

Vesteraalens Hermetikkfabrikk, Sortland

SNART 100: Vesteraalens Hermetikkfabrikk på Sortland.

Foto: Speranza

Det har vært nesten 100 år med fiskebolleproduksjon på Sortland, men i februar i år var det stopp. Til mange store fortvilelse var de berømte fiskebollene i de grønne hermetikkboksene ikke lenger å få kjøpt i butikkene.

Før produksjonen ble stanset produserte Vesteraalens 1,2 millioner fiskebollebokser i året, noe som tilsvarer ca 400 tonn fisk.

Nytt styre

En måned etter produksjonsstansen holdt bedriften generalforsamling og fikk valgt nytt styre, og unngikk dermed tvangsoppløsning. Det nye styret består av Ørjan Nilsen, Bo Eklund og Carsten Berger.