NRK Meny
Normal

FIFA-presidenten: – Hit vil jeg reise

Da generalsekretæren i Norges Fotballforbund viste Gianni Infantino bildet av en fotballbane i Lofoten, lot ikke responsen vente på seg.

Unik bane i Lofoten, henningsvær

Banen i Lofoten ligger idyllisk til, med storslått natur rundt.

Foto: Ole Johan Wiik

FBL-FIFA-CORRUPTION-VOTE

Gianni Infantino tar imot hyllest fra salen etter at det er klart at han er Sepp Blatters etterfølger som FIFA-president. Om han tar turen til Nord-Norge, er foreløpig uvisst.

Foto: FABRICE COFFRINI / Afp

Den noe morsomme hendelsen ble lørdag tvitret av Josimar Fotballblad. I en kortfattet e-post til NRK utdyper Kjetil P. Siem, generalsekretær i Norges Fotballforbund, hva som egentlig skjedde da han viste Gianni Infantino, nylig tilsatt president i FIFA, et bilde av fotballbanen som befinner seg på sørspissen av Austvågøya i Lofoten.

– Jeg viste han bildet da han først ble kandidat. Da sa han at dersom han ble president i FIFA, så måtte jeg ta han med dit en gang, skriver Siem.

Ifølge generalsekretæren uttalte Infantino at dette måtte være en av verdens fineste beliggenheter for en fotballbane. Noe han selv er enig i.

– Kommer du til å ta med deg Infantino til Lofoten, nå som det har gått «troll i ord»?

– Jeg kommer til å minne han på det ved rett anledning. Og da tipper jeg han blir med!

Ønsker presidenten velkommen

Fotballbanen i Henningsvær har tidligere skapt overskrifter i utenlandske medier. «Er dette verdens råeste fotballstadion?», spurte britiske Daily Mirror retorisk.

– Bare se hvor fantastisk den er, skrev avisa.

Ole Johan Wiik

Ole Johan Wiik ønsker FIFA-presidenten velkommen, skulle han ta turen.

Foto: Privat

Bakgrunnen er en video som Ole Johan Wiik har lagt ut på Youtube. Fra knappe 150 visninger, steg tallet brått, og er nå oppe i over 206 000 (se videoen nederst i saken).

Wiik, som tidligere har vært engasjert i fotballklubben lokalt som både trener og styremedlem, ler godt når han hører at banen fremdeles vekker internasjonal oppmerksomhet.

– Vi kan ikke annet enn å ønske presidenten velkommen hit. Det er jo helt rått. Men jeg forstår han jo, for det er fantastiske omgivelser, sier Wiik.

Han forteller at han har fått mange telefoner fra både inn- og utenlandske media etter at britene først snappet opp videoen.

– Det var stor interesse. Jeg har ikke tall på hvor mange intervjuer jeg har gitt til ulike nettaviser, sier Wiik.

Godt miljø

Han beskriver for øvrig det lokale fotballmiljøet i Henningsvær som et lite, men godt miljø.

– Det er en liten plass med bare noen få hundre mennesker, og idrettslaget har ikke så forferdelig mange medlemmer. Men ungene er engasjerte, og det gjennomføres årlig en cup som folk i lokalområdet gleder seg til og ser fram til, sier Wiik.

Laster kart, vennligst vent...