Fant kroppsdeler ved elv i Nord-Sverige

Svensk politi har funnet et hode, bein og armer ved elven i Kalix i Norrbotten. De etterforsker saken som drap. Torsdag ettermiddag er mannen identifisert.

Funn av likdeler ved elv i Nord-Sverige, Kalix

Det skal ha vært en forbipasserende som først oppdaget likdelene. Her gjør politiet undersøkelser på stedet.

Foto: SVT

Svensk politi har funnet et hode, bein og armer ved elven i Kalix i Norrbotten. De etterforsker saken som drap. Offeret er en ung mann, melder den svenske avisen Expressen.

Det skal ha vært en privatperson som fant kroppsdelene, alle på samme sted. Kroppens torso er ikke funnet. Politiet leter nå etter flere kroppsdeler og har satt i gang søk flere steder, melder NSD.se.

– Dette er en fryktelig sak, sier politiets talsmann Lars Oberg.

Tror ikke den avdøde er fra området

Det jobbes også intensivt med å identifisere den døde mannen etter det makabre funnet, og mannens tatoveringer skal være sentrale i arbeidet med å identifisere ham.

– Vi arbeider intensitvt med å kunne bekrefte identiteten, sier Kristina Lantto, kommunikasjonsansvarlig i politiet i Kalix til SVT.

Overfor SVT ønsker ikke politiet å bekrefte hvilke kroppsdeler som er funnet.

– Vi kan ikke si noe om hvilke kroppsdeler som er funnet, sier Lantto.

Politiet jobber ut ifra en teori om at den døde ikke er fra området, og politiet har rettet sitt søkelys mot utlandet, ifølge avisen.

Kalix kommune, der den avdøde ble funnet, ligger i Norrbotten i Sverige. Kalix grenser mot nabokommunene Luleå, Överkalix, Övertorneå og Haparanda. Kommunen har rundt 17 000 innbyggere.

Stedet er et populært reisemål for mange nordmenn bosatt i Nord-Norge, blant annet på grunn av sine strender, havsbad, campingplass, nærhet til andre feriemål og kort avstand til Ikea i Haparanda.