Hopp til innhold

Fant død hund med tau rundt halsen

Da Merethe Hansen skulle sette ut båten sin i dag tidlig fant hun en død unghund med et tau festet stramt rundt halsen. Politiet tror noen har kastet den fra brua med noe tungt festet til halsen.

Helgelandsbrua

HELGELANDSBRUA: Under denne brua fant en båteier den døde unghunden med et blått nylonstau festet hardt rundt halsen. Den ene enden av tauet var revet av og politiet tror noen har kastet hunden utfor brua med noe tungt festet til.

Foto: Billy Jacobsen / NRK 2009

Det triste synet møtte Merethe Hansen som skulle sette ut båten under Helgelandsbrua i Sandnessjøen torsdag morgen. Den døde hunden, som bare såvidt har passert valpestadiet, lå i vannkanten med et blått nylontau festet hardt rundt halsen.

– Vi så det lå en død hund i steinene og at tauet rundt halsen var festet stramt om halsen, sier Hansen.

Hun sier hun ikke unner noen det synet som møtte henne.

– Det er helt forferdelig. Stakkars hund. Helt hjelpesløs, sier Hansen som håper de finner den som eventuelt står bak ugjerningen.

Sjokkert lensmann

Også blant garvede politifolk følges nyheten av vantro.

– Dette er en særdeles stygg sak. Du kan godt si at jeg er sjokkert, for dette er skikkelig groteskt, sier Oddbjørn Lorvik, lensmann i Sandnessjøen.

Han forteller at tauet rundt halsen var slitt av i den ene enden.

– Da er det nærliggende å tro at det er noen som har festet en tung gjenstand til tauet og kastet hunden utfor brua, sier Lorvik. Han har mer enn tretti års erfaring i politiet, men sier funnet går inn på han.

– Jeg har vært hundeeier selv, så det er klart dette gjør inntrykk. Hvis noen vil kvitte seg med hunden sin er det mange fornuftige og humane måter å gjøre det på.

Død hund Helgelandsbrua

TRIST SYN: Denne hunden ble funnet død med et tau rundt halsen. - Det er helt forferdelig. Stakkars hund, sier Merethe Hansen som fant hunden.

Foto: Merethe Hansen

Kan ha blitt påkjørt

Det første politiet gjorde i dag tidlig var å reise ut til stedet der hunden ble funnet. Dermed ble hunden sendt til Mattilsynet for obduksjon.

– Det er veterinæren ved Mattilsynet i Sandnessjøen som nå har hunden inne til obuksjon. Vi ønsker å få svar på om hunden døde momentant eller om den har lidd en lengre død, sier Lorvik.

Torsdag ettermiddag ble det klart at Mattilsynets obduksjon foreløpig viser indre blødninger i brysthulen på hunden. En av teoriene til Mattilsynet er at hunden kan ha vært påkjørt.

Ingen kjenner hunden

Hunden, som er svart med hvite labber, kan være av en blandingsrase. Den er mellom seks og ti måneder, er ferdiog utvokst, men har fortsatt noen av melketennene sine. Den er ikke id-merket og Mattilsynet har nå tatt grep for å prøve å finne eieren.

– Vi har prøvd å ta kontakt med de ulike veterinærklinikkene for å se om de kjenner den igjen, men ingen vet hvem den er, sier Lene Borgan, seniorinspektør i Mattilsynet.

Ønsker tips

Nå ønsker politiet å få en oppklaring så raskt som mulig og ber derfor publikum om hjelp.

– Vi ønsker å snakke med noen som kan ha sett hunden eller vet hvem som kan være eieren. Det er foreløpig ikke kommet noen meldinger om hunder som er savnet, sier lensmannen.

Har du tips?

Politiet i Helgeland kan kontaktes på telefon 75 11 27 00.


Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.