NRK Meny
Normal

Optimistisk Bodø/Glimt før Molde-kampen

Mens de andre klubbene i Eliteserien har ferie, reiser Bodø/Glimt i dag til Molde for å spille om tre poeng mot fjorårets seriemester.

Glede over seier for Bodø/Glimt

Her jubler gutta da Bodø/Glimt slo Mjøndalen på Mjøndalen stadion 15. juli.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Etter tre strake seiere i Eliteserien råder det stor optimisme i Bodø/Glimt før den flyttede kampen mot Molde.

De regjerende seriemesterne kommer fra et skuffende 0-1-tap på hjemmebane for FK Haugesund i forrige runde.

Det viser at også Glimt kan ta tre verdifulle poeng i Rosenes by, tror Glimt-trener Jan Halvor Halvorsen.

Jan Halvor Halvorsen

Jan Halvor Halvorsen er spent på om Bodø/Glimt vil klare å rykke opp til 11. plass på tabellen i dag.

Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK

– Molde er et veldig godt fotballag, men vi reiser til Molde med tro på tre nye poeng, selv om vi vet det blir veldig tøft. Om vi står på og jobber kollektivt, samt unngår å gi noe til Molde gratis, har jeg troen på at vi kan ta en ny seier, sier Halvorsen.

Formlag

For Glimts gode sommerperiode, med tre av tre mulige på de siste kampene, har bodølaget tatt et byks på tabellen. De har blant annet passert rivalene fra Tromsø, forrige ukes motstandere fra Mjøndalen og nettopp Moldes overmenn fra forrige runde, Haugesund. Glimt befinner seg nå på 12. plass med 17 poeng.

– Vi gjør ingenting annerledes på trening, men det har ikke blitt gjort noen personlige feil de siste tre kampene, og det er veldig viktig, sier glimtsjefen.

Står ikke tilbake for de andre lagene

Halvorsen mener til tross for den dårlige sesongstarten at Glimt har vært fullt på høyde med motstanderne sine i Eliteserien.

– Nå er jeg veldig fornøyd med at vi har vært så gode mot tre gode lag, spesielt mot Vålerenga og Rosenborg. Nå har spillergruppa fått selvtillit og litt positiv energi, sier telemarkingen.

Fitim Azemi

Fitim Azemi tror det blir en tøff kamp mot Molde lørdag.

Foto: Gøril Synnøve Johansen / NRK

Bodø/Glimts nye spiss, Fitim Azemi, markerte seg med sesongens tredje scoring i forrige serierunde og er klar for utfordringen som venter i Molde. Han tror det blir tøft mot laget som vant 5-0 i ukens mesterligakvalifisering.

– Vi møter et lag med mye selvtillit, men vi må bare gjøre den jobben vi har holdt på med de siste tre kampene og bite godt i fra oss. Da skal vi kunne kjempe om tre poeng, sier Azemi.

"Badou" ute

Etter å ha fått tildelt sitt tredje gule kort for sesongen må Bodø/Glimt midtbanelegant, Papa "Badou" Ndiaye, stå over lørdagens kamp.

Ellers kan Halvorsen melde om en skadefri tropp som reiser til Molde.

– Vi tar en opptelling før vi reiser. Alexander Sørloth har vært litt småsyk denne uka, men jeg satser på at han er spilleklar til kampen, sier den erfarne treneren.

Kampen flyttet

For at Molde skal få best mulig tid til å forberede seg til Mesterliga-kvalifiseringen ble de to klubbene enige om å flytte kampen.

Kampen skulle opprinnelig gått søndag 2. august. De blåkledde fra jazzbyen reiser til Armenia for å spille returoppgjøret mot Pyunik. For Glimt hadde flyttinga av kampen lite å si.