Stor leteaksjon etter snøskred ved populært alpinanlegg

En person skal være tatt av et snøskred ved alpinanlegget Riksgränsen i Sverige, øst for Narvik. Svensk politi frykter andre kan ha vært i området.

Snøskred ved Riksgränsen

Store mannskaper søker nå i området for å finne ut om andre er tatt av skredet.

Foto: Ylva Sarri

Politiet i Kiruna fikk melding om skredet ved Nordalsfjäll ved 11:40-tiden i formiddag. Hovedredningssentralen Nord-Norge har sendt to helikopter fra forsvaret og et Sea King redningshelikopter til stedet.

I tillegg til de tre norske helikoptrene bistår også tre svenske helikopter i forbindelse med skredene.

– Det er satt inn store ressurser i søket, og det er veldig mye folk på bakkenivå, sier redningsleder Tore Hongset ved Hovedredningssentralen Nord-Norge.

Aksjonens ledes av svensk politi. Skredet skal være 500 meter bredt.

Én bekreftet tatt av skredet

Snøskred ved Riksgränsen

Både norske og svenske letemannskaper deltar i søket.

Foto: Ylva Sarri

Mannskaper fra Norske redningshunder og Røde Kors er også sendt til stedet.

Ifølge politiet i Kiruna skal personen som ble tatt av skredet sluppet fra det uten skader. Det gjøres nå søk på stedet for å få avklart om andre personer ble tatt av skredet.

– En person er bekreftet tatt av skredet, men er uskadet. Vi vet ikke om det er flere som er tatt, så nå pågår et stort søk, sier informasjonssjef Kristina Sjöström hos politiet i Norrbotten til Expressen ved 16-tiden.

(artikkelen fortsetter under)

Snøskred ved Riksgränsen

En person er bekreftet tatt av skredet, men han skal ha kommet fra det uten skader.

Foto: Ylva Sarri

Har ikke oversikt

Vakthavande politibefal Thomas Schäufele i politiet i Norrbotten fortalte i formiddag til Norrbottens Kuriren at de ikke har oversikt over alle som befant seg i området, men at det er uklart om disse har befunnet seg nærheten av skredet.

Skredfaren skal være stor i området og det har tidligere vært sprengt snø i området for at det ikke skal gå skred over veiene.

Alpinanlegget i Riksgränsen ligger omtrent tre kvarters kjøretur øst for Narvik. Anlegget er populært blant norske skiturister.

Beklager, vi kunne ikke vise innholdet.
Se «Riksgränsen, Sverige» i nytt vindu