Skal ta Nordland med storm

Tegnefilmhelten Elias er blitt teater, og får æren av å åpne Nordland Teaters tiende Vinterlysfestival i Mo i Rana.

Elias Nordland Teater

Elias skal settes opp hver dag under Vinterlysfestivalen i Mo i Rana.

Foto: Lars-Petter Kalkenberg / NRK

Ragnhild Lund

Ragnhild Lund har regi på Elias-forestillingen.

Foto: Lars-Petter Kalkenberg / NRK

Førstkommende søndag er det klart for den tiende Vinterlysfestivalen i regi av Nordland Teater. I syv dager til ende skal 50 forestillinger for enhver smak avvikles. Ungene har kanskje spesielt mye å se fram til.

– Jeg synes det er kjempegøy at teateret satser veldig på barn og at de vil gi barna kvalitetsteater. Det er stort å sette opp stykke hver dag under festivalen, sier Ragnhild Lund som har ansvaret for regi og manusbearbeidelse.

Teateret har hatt Elias liggende i mange år og dette er noe de lenge har hatt lyst til å sette opp.

– Som barneforestilling er nok dette det største vi har gjort. Vi har slått skikkelig på stortromma for ungene, sier Reidar Sørensen som er teatersjef for Nordland Teater.

Stort tilbud

– Vi har også en britisk premiere i år med et engelsk kompani som kommer hit. Vi har gratisforestillinger for barn og eldre. Vi har et bredt og variert program, sier Sørensen.

Festivalen starter førstkommende søndag og avsluttes lørdag 20. februar. Etter det skal barneforestllingen Elias ut på turne i hele Nordland fylke.

– Vi gleder oss til å komme i gang og endelig turnere rundt i over en måned i Nordland fylke, sier skuespillerne Nils Mulvik og Silje Reinåmo.

Elias Skuespillere

Skuespillerne Nils Mulvik (Elias) og Silje Reinåmo (Rosa) gleder seg til forestillingen.

Foto: Lars-Petter Kalkenberg / NRK