Fire personer skadet i frontkollisjon i Rana - sykehuset utvider beredskapen

Det oppstod store materielle skader da to personbiler kolliderte ved Skjånes, cirka syv kilometer sør for Mo i Rana, i ettermiddag. Fire personer er skadet i ulykken, melder politiet.

Laster kart, vennligst vent...

Politiet meldte om hendelsen på Twitter klokken like etter klokken 16.30 torsdag. Alle nødetater rykket ut til ulykkesstedet.

Operasjonsleder Rune Leer i Nordland politidistrikt forteller til NRK at det er snakk om en frontkollisjon. E6 ble nylig åpnet for normal trafikk, melder NRK Trafikk.

– Det er snakk om store materielle skader på kjøretøyene. Fire personer var involvert og er skadet i ulykken, sier Leer.

Kjøretøyene var norskregistrert, legger han til.

– Den ene bilen kom over i motgående felt. Årsaken til at dette skjedde er foreløpig uvisst. De involverte er i henholdsvis 40-årene og 70-årene, tilhørende på Helgeland, opplyser operasjonslederen ved 21.30-tiden.

Slår utvidet traumealarm

Akuttsykepleier Margrete Mjøen ved akuttmottaket på Mo fortalte til NRK tidligere i dag at de slo utvidet traumealarm etter ulykken.

– Vi har slått utvidet traumealarm. Dette innebærer at vi iverksetter de ressursene vi har tilgjengelig for å ta imot pasientene. Både kirurgisk, anestetisk samt eget traumeteam.

Ingen av de skadde skal ha livstruende skader.

– Tre personer har pådratt seg forskjellige typer brudd, og én skal opereres i kveld. Samtlige ligger på intensiven. Skadene er alvorlige, men ikke livstruende, sier assistentlege Gard Stokke på kirurgisk avdeling ved Mo sykehus, til an.no.

Tredje ulykka på kort tid

Ulykka i Rana er den tredje trafikkulykka på Helgeland torsdag ettermiddag.

Klokken 15.20 kan man på Twitter lese om et trafikkuhell på E6 ved Luktvatn i Vefsn. Det oppstod ingen alvorlige personskader her, men det var manuell dirigering på stedet en stund.

Nesten samtidig fikk politiet melding om et trafikkuhell på E6 ved Bjerka i Hemnes. Også her kom de involverte fra det uten alvorlige skader.

– Det har vært i overkant mange trafikkulykker innenfor et relativt kort tidsrom. Det setter press på nødetater og bilbergere. Det kan derfor ta litt tid å få ryddet veien i Rana, sa operasjonsleder Rune Leer til NRK tidligere i dag.