Dømt til 12 års fengsel

En 48 år gammel mann fra Tysfjord er i Hålogaland lagmannsrett dømt til 12 års fengsel for å ha drept 68 år gamle Johannes Jakobsen i Tysfjord 7.mars i fjor.

Hålogaland lagmannsrett

FUNNET SKYLDIG: Både jury og lagdommere slår fast at 48-åringen fra Tysfjord er skyldig i å ha drept 68 år gamle Johannes Jakobsen i Kjøpsvik 7. mars i fjor. På bildet vises lagdommerne og de sakkyndige.

Foto: Einar Breivik / NRK

Jakobsen døde etter å ha blitt utsatt for stump vold gjentatte ganger. Straffeutmålingen er nesten i tråd med aktors påstand om 13 års fengsel.

Både jury og lagdommere slo torsdag fast at 48-åringen fra Tysfjord er skyldig i å ha drept 68 år gamle Johannes Jakobsen i Kjøpsvik 7. mars i fjor.

Mannen ble i går funnet skyldig i forsettlig drap i Hålogaland lagmannsrett.

Dermed blir straffen fra tingretten skjerpet, da ble han dømt for legemsbeskadigelse med døden til følge.

Mannens forsvarer, Trond Biti Pedersen, er skuffet over kjennelsen.

– Det er så mange momenter i denne saken som taler for at han var psykotisk. Jeg synes det er vanskelig å akseptere denne avgjørelsen, sier han til NRK.

Påstand om 13 års fengsel

Aktor Kristian Jarland la ned påstand om 13 års fengsel for 48-åringen i dag, mens forsvareren ba om maksimum tre års ubetinget fengsel.

– Man må ta hensyn til at det er mannens sykdom som gjør at vi står her i dag, ba Trond Biti Pedersen i sin avslutningsprosedyre.

Men aktor mener det var så mange skjerpende omstendigheter rundt drapet at han må dømmes strengere enn normalt (dvs. 10 år, red. anm.).

Domsavsigelsen finner sted fredag formiddag.

Barna lettet

De fem etterlatte barna til Johannes Jakobsen sier til NRK at de er glad for å legge saken bak seg, og at de ønsker at han skal bli dømt i tråd med aktors påstand.

Faren til 48-åringen har også fulgt rettsaken denne uka, og tror det blir tøft for sønnen i tiden framover.

– Det er tatt lite hensyn til hans sykdom, sier faren til NRK Nordland.