Hopp til innhold

Dobling i antall besøkende til unik golfbane i Lofoten

Ikke før golfbanen «Lofoten Links» har stengt for sesongen, har folk begynt å booke for neste år.

Golfbane i Lofoten

Den spektakulære golfbanen ligger i havgapet mellom Svolvær og Leknes i Lofoten.

Foto: Kevin Murray

Mandag ble golfbanen «Lofoten Links» stengt for sesongen. Da hadde banen allerede holdt åpent lengre enn mange baner på Østlandet.

Og golfansvarlig Robert Hansen har all grunn til å være fornøyd med året. I fjor hadde banen rundt 1500 besøkende. I år er tallet mer enn doblet, til over 3000.

– Spillerne kommer fra hele verden, og vi har allerede fått et 30-talls booking-forespørsler fra utlendinger som vil besøke oss neste år, sier Hansen til NRK.

Golfbane i Lofoten

Spillere fra inn- og utland vil prøve ut banen.

Foto: Kevin Murray

Tror på 25 000 besøkende om få år

Daglig leder Frode Hov forteller at veksten i hovedsak har vært fra juli og ut sesongen, etter at 18-hullsbanen åpnet.

– Vi forventer en ny dobling av antall gjestespillere neste år med opp mot 6000 besøkende, og arbeider for at vi, i løpet av en fem-års periode, vil ha et besøkstall på cirka 25 000.

I juli ble det arrangert nordnorsk mesterskap, hvor 77 spillere deltok. Kjente spillere, som Suzann Pettersen og Troon Golf, har nok også gjort sitt for at banen har blitt kjent i det nasjonale og internasjonale golfmiljøet.

– Vi har hatt store oppslag i de fleste golfmagasinene i verden de siste månedene. Selv CNN omtalte banen nylig. Vi har stor tro på at dette vil gi seg utslag i sterk vekst for oss i fremtiden.

Golfbane i Lofoten

Snart kan banen bli vertsplass for et større, internasjonalt arrangement.

Foto: Kevin Murray

Vil arrangere internasjonal turnering

Også styret i Norsk Golfforbund ser store muligheter med banen i Lofoten, og har ønsker om å få på plass et internasjonalt mesterskap.

– Lofoten er en fantastisk bane med stort potensial som utvilsomt vil sette Norge på verdens golfkart også i fremtiden, sier kommunikasjonsansarlig Tom Rosenvinge i Norges Golfforbund.

Han sier at det har vært diskusjoner om en fremtidig internasjonal turnering for kvinner i 2018, men at det foreløpig ikke foreligger noen konkrete planer.

Golfbane i Lofoten

En havørn speider over golfbanen.

Foto: Kevin Murray

Kan vinne golfens «Oscar»

Hvis alt går veien, kan «Lofoten Links» snart vinne pris for verdens beste nye golfbane i 2015, når Worlds Golf Awards om kort tid deles ut. Prisen blir ofte omtalt som en «Oscar» i golfsammenheng.

Resultatene fra avstamninga ventes offentliggjort om få dager, den 7. november.

– Uansett om vi vinner eller ikke, så er det viktigste for oss at folk kjenner til oss, og at vi har et godt rykte, sier golfansvarlig Robert Hansen i Lofoten Links.

Han mener «alle» som besøker Lofoten vil oppleve golf under midnattssola, og sier interessen smitter over på det øvrige reiselivet i Lofoten.

– Denne banen står høyt på lista til golfere rundt om i hele verden, avslutter Hansen.

Nordlys over golfbanen Lofoten Links

Nordlys over golfbanen.

Foto: Kevin Murray