Bodø utsetter vaksinering

All skolevaksinering i Bodø er utsatt til etter at svineinfluensaen har nådd toppen. Andre steder vurderer å gjøre det samme.

Vaksinering (Illustrasjonsfoto)

SKOLEVAKSINERING PÅ VENT: Elever i Bodø-skolene som skal vaksineres må vente til etter jul. Vaksineprogrammet starter opp igjen når svineinfluensaen har nådd toppen.

Foto: colourbox.no

All skolevaksinering i Bodø kommune utsettes til etter at svineinfluensa har nådd toppen.

- Influensasymptomer kan forveksles med andre symptomer, og folk må være friske for å bli vaksinert. Derfor er det best å utsette skolevaksineringa, sier ledende helsesøster i Bodø kommune. Gerd Furfjord.

Livmorhalskreft-vaksine på vent

Det er oppfølgingen av barnevaksineprogrammet med sprøyter for blant annet polio, stivkrampe og MMR dvs: meslinger, røde hunder og kusma som utsettes. I tillegg utsettes også vaksinen mot livmorhalskreft som alle 12 -årige jenter får tilbud om i høst:

Gerd Furfjord, ledende helsesøster i Bodø

Gerd Furfjord, ledende helsesøster i Bodø.

Foto: Jens Kyed / NRK

- Vaksinen mot livmorhalvkreft skal gis i tre doser, og vi kommer til å vente før vi starter med den også. Men vi satser på å gjøre oss ferdige i løpet av skoleåret, sier Gerd Furfjord.

Starter vaksinering i januar

Mest sansynlig blir vaksineringa for skolelevene i Bdø utsatt til over jul, til i januar:

- Gerdasil-vaksinen mot livmorhalskreft vil trolig starte litt tidligere, i november. Det er nødvendig for at 7.klassejentene i Bodø skal rekke å få tre doser i løpet av skoleåret, sier Furfjord.

Folkehelseinstituttet skal også vurdere å anbefale å utsette skolevaksineringen andre steder i landet.