NRK Meny
Normal

Bjørkan: - Det blir en krig!

I dag møtes nedrykkskandidatene Bodø/Glimt og Mjøndalen. Det blir en krig, ifølge assistenttrener i Glimt, Aasmund Bjørkan.

Aasmund Bjørkan

Trenger seier: Aasmund Bjørkan og Glimt skal ut i en livsviktig kamp søndag.

Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix

Glimt ligger på 13. plass, rett bak Mjøndalen. Avstanden mellom lagene er et poeng. Begge er antatt å kjempe for overlevelse i Tippeligaen denne sesongen. Bjørkan understreker viktigheten av seier i denne kampen.

– Utrolig viktig kamp

– Det er en utrolig viktig kamp, både for oss og dem. Vi er fortsatt bare et poeng over nedrykksplassen, og Mjøndalen er rett foran oss. Det laget som vinner denne kampen har skaffet seg et veldig bra utgangspunkt foran de neste kampene, forteller Bjørkan.

I tilsvarende oppgjør på Aspmyra vant de gule hele 5–1. Da gjorde Trond Olsen to mål. Lynvingen har også scoret livsviktige mål for Glimt de to siste kampene, mot Vålerenga og Rosenborg. Olsen er derimot ute med suspensjon mot Mjøndalen. Bjørkan har tro på at målene vil komme, også på søndag.

– Trond har vært veldig viktig for oss denne sesongen, men vi har en stor nok tropp til å takle det. Det er flere som kan bekle rollen som venstre kant. Ellers stiller vi med fult lag på de andre plassene, så det er gode muligheter til tre poeng, sier Bjørkan.

Av spillerne i troppen er Ulrik Berglann den som spiller i den posisjonen. Venstrekanten ble i går meldt klar for utlån til førstedivisjonsklubben Strømmen, men den overgangen fullføres ikke før 22. juli. Han kan dermed spille på søndag.

Sterkt dødballag

Bjørkan er forberedt på et skikkelig basketak, men gjør ingen taktiske endringer til kampen.

– Vi gjør ikke noen spesielle grep, annet enn at vi er forberedt på at dette blir en skikkelig krig. Mjøndalen ønsker å vinne, og kommer sikkert til å gå ut i hundre, men det gjør vi også, forteller Bjørkan.

Seier til AaFK mot Mjøndalen

Tapte: Mjøndalen fikk det tøft i forrige kamp borte mot Aalesund. 4–2 tapte bruntrøyene til slutt.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Han har likevel lagt merke til en spesiell egenskap hos motstanderen.

– De er først og fremst et dødballag, og lager mange mål der. Vi møter et aggressivt lag, som har levert en flott vårsesong. De ønsker selv å dominere kampene, noe vi er komfortable med, i og med at vi er gode på kontringer, sier Bjørkan.