Hopp til innhold

Billett-flopp før cupfinalen i håndball

I fjor hadde finalekampen Bodø – Arendal 5000 tilskuere. I år har kun 600 kjøpt billett.

BHK slo Bækkelaget og tok sølv i eliteserien

BHK er klare for finalekamp i kveld. Her fra en kamp mot Bækkelaget tidligere i år.

Foto: Øystein Nygård / NRK

– Vi hadde trodd at interessen skulle være større enn den er, og er usikker på hvorfor det er solgt få billetter. På kvinnesiden ser det ut til å bli fullt, men på herresiden er vi skuffet, sier generalsekretær Erik Langerud i Norges Håndballforbund.

For andre år på rad, skal Bodø Håndballklubb – BHK, spille cupfinale. Klokken 19.30 i kveld møter laget Fyllingen Bergen på Nadderud Arena i Bærum.

Men Bodø handballklubb vil ha betraktelig færre tilskuere i år under cupfinalekampen, enn de hadde i fjor. For et år siden hadde 5000 møtt opp for å få med seg finalekampen mellom Bodø og Arendal. I ettermiddag hadde kun 600 kjøpt billett.

Generalsekretær Erik Langerud tror årsaken kan ha noe med motstanderen å gjøre.

– Noen lag trekker flere tilskuere

Erik Langerud

Generalsekretær Erik Langerud i Norges Håndballforbund.

Foto: Josefsen, Jon-Michael / SCANPIX

– Det vi ser er at til forskjell fra for eksempel fotballen, er vi ekstremt sårbare for hvilke lag som spiller finalene. Nå har vi to tilreisende lag i herrefinalen fra Bodø og Bergen, og jeg hadde håpet at det hadde vært flere nordlendinger, bergensere og supportere fra Oslo-området som tok turen.

– Hvorfor er det slik?

– Noen lag trekker flere tilskuere enn andre. Vi så i fjor eksempelvis egne tog fra Halden med supportere, som vi ikke har i år. Samtidig skal ikke lagene kritiseres, de har spilt seg til cupfinale, så det er fullt fortjent. At noen lag trekker flere tilskuere enn andre, er bare en realitet.

– Tidspunktet bør flyttes

Bjørn Heitmann

Markedssjef i BHK, Bjørn Heitmann.

Markedssjef Bjørn Heitmann i BHK mener på sin side tidspunktet for når finalen spilles, må flyttes.

– Det er et vanskelig tidspunkt som må bli mer publikumsvennlig. Vi hadde vært mange flere hadde det vært lagt til en helg en gang mellom januar og mars, men ikke nå midt i jula. Skal man satse på dette, må man legge bedre til rette for publikum.

Flere årsaker

Men Erik Langerud i håndballforbundet mener årsakene er mer sammensatte enn som så, og peker i tillegg på at cupfinalen også skal passe inn i den internasjonale og nasjonal terminlisten.

– Jeg tror ikke primært at den lave publikumsoppslutningen i dag handler om tidspunktet, for cupfinalen har vært 30. desember i mange år.

– Men vi skal evaluere årets cupfinale, og se hvordan vi kan forsterke Norgesmesterskapet i håndball generelt, litt uavhengig av bare finalen. Men hvordan cupen i seg selv kan løftes ytterligere, avslutter Langerud.