NRK Meny
Normal

Forsøkt stanset av politiet - kjørte i sjøen og omkom

En person er funnet omkommet etter en av bil kjørte av veien ved fylkesvei 815 like ved Sundklakkbrua i Lofoten. Politiet forsøkte forut for ulykken å stanse føreren.

Ulykkestedet i Lofoten - en person døde da bilen havnet i sjøen

En person omkom da en bil havnet i sjøen. Det skal være lite gatelys og svært mørkt på strekningen. Her ser vi politisperringer som er satt opp rundt grusveien ned til fergeleiet.

Foto: Kjersti Fossåskaret Eltoft

Det var sent fredag ettermiddag at en bil havnet i sjøen like ved det gamle fergeleiet på Valgberg på fylkesvei 815 ved Sundklakkbrua i Lofoten. Politiet hadde forut for utforkjøringen forsøkt å stanse bilisten.

Ble forsøkt gjenopplivet

Både ambulanse, et seaking redningshelikopter og redningsskøyta rykket ut til ulykkesstedet.Skipper på redningsskøyta, "Sundt Flyer", Asbjørn Inge Thomassen, sier de fikk melding om ulykken kl 17.00.

– Vi gikk da fra Svolvær umiddelbart og var på stedet ca 17.40. Da ble det sendt ned en dykker som hentet vedkommende opp fra sjøen, sier Thomassen.

Personen ble forsøkt gjenopplivet, men livet sto ikke til å redde og en lege erklærte personen død på stedet.

Spesialenheten for politisaker varslet

Dykkere har fredag kveld gjennomsøkt området rundt bilen for å forsikre seg om at det ikke satt flere personer i den.

– Det skal ikke ha vært flere personer involvert, sier operasjonsleder ved Midtre Hålogaland politidistrikt, Kåre Munkvold til NRK.

Han sier politiet hadde forsøkt å stanse bilisten forut for hendelsen.

– Hendelsen er derfor rutinemessig varslet til Spesialenheten for politisaker.

Spesialenheten for politisaker bekrefter overfor avisa Nordlys at de er blitt orientert.

Vi er kjent med at det har skjedd en utforkjøring med bil i sjøen i Lofoten, sier leder av Spesialenheten for politisaker for Midt-Norge og Nord-Norge, Halvor Hjelm-Hansen, som ikke ønsker å uttale seg ytterligere i saken.

Det skal være svært mørkt på strekningen og lite gatelys.

Sundklakk

Saken oppdateres.