Regionale nyheter fra Nordland, Troms og Finnmark.

Siste nytt fra NRK i Nord-Norge

Oppsummert

Vi gir deg de viktigste nyhetene direkte fra hele Nord-Norge. Følg nettsendingen mellom klokken 17.00 og 19.00.

 • Utydelig avgjørelse

  Fylkesordfører Runar Sjåstad fra Arbeiderpartiet mener avgjørelsen om å endre Nord-Norge til to regioner ikke er gjennomtenkt. – Man kan ikke bare vedta å slå sammen tre fylker til to, og si at resten får dere ordne selv, sier han.

 • – Regionreformen et overgrep

  De to toppkandidatene til Nordland og Troms senterparti, Willfred Nordlund og Sandra Borch, mener regionreformen er et overgrep ovenfor folk og regionale folkevalgte. Borch sier at de viser null respekt for de rundene som har vært gjort i nord. – Det verste er at reformen er enda mer uklar enn det den var, sier hun.

 • Kulturpenger til nyere kulturminner

  Nå kan du søke om penger til skjøtsel, skilting og tilrettelegging av nyere tids kulturminner, skriver fylkeskommunen på sine nettsider. Du kan søke om inntil 40 000 kroner. Søknadsfrist er 15. mars.

 • Siste dag med operasjonssentral

  Politiets operasjonssentral i Hammerfest hadde i dag sin siste dag, skriver ifinnmark. Nå overtar operasjonssentralen i Kirkenes ansvaret for hele Finnmark. Ingen av de ni ansatte på avdelingen har måttet slutte, men tre flytter over til Kirkenes.

Starter klokken 18:45
Torsdagens nyhetssending fra NRK Nord
Onsdagens nyhetssending fra Nord-Norge
Dagens sending, NRK Nord.
Overskridelse på en milliard kroner fører til økte utgifter for bilistene. Frp reagerer kraftig

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
Venke opplevde enhver hesteeiers mareritt da hun oppdaget en fremmed mann i stallen hennes.
I løpet av den siste uka har nordlyset flere ganger danset over himmelen i Nord-Norge. Marius Birkeland fanget dette synet.