NRK Meny
Normal

Ber publikum om tips etter brann

Politiet i Vest-Lofoten etterlyser flere personer etter boligbrannen i Vestvågøy i går kveld.

brann Fygle

ØNSKER TIPS: Politiet ønsker tips fra publikum etter brannen i Vestvågøy i går kveld.

Foto: Vår Åsheim

Lensmann i Vest-Lofoten, Asbjørn Sjølie

BER OM TIPS: Asbjørn Sjølie etterlyser flere personer som befant seg i nærheten av brannen i går kveld.

– Fra vitner har vi fått informasjon om at det er gjort observasjon av noen personer i nærheten av dette huset som sto i brann i går, sier lensmann Asbjørn Sjølie ved Vest-Lofoten lensmannskontor.

På bakgrunn av dette ønsker politiet tips fra publikum som befant seg i nærheten av Fygle ved Leknes i Vestvågøy mellom klokken 17 og 19 i går kveld, og som kan ha gjort observasjoner av disse personene.

– Vi har ikke grunnlag for å si om det er grunn til å tro at disse personene er involvert på noen måte. Men i og med at de har vært i nærheten av det som nå er et brannåsted så følger politiet selvfølgelig opp det.

– Holder alle muligheter åpne

Det var ved 19-tiden i går kveld et bolighus sto i full brann i Lofoten-kommunen Vestvågøy. Brannen spredde seg ikke, og ingen personer ble skadet i brannen.

– Vi vil nå fortsette med avhør av vitner utover dagen. Så vil det bli gjennomført tekniske undersøkelser av teknikere når brannåstedet er i en slik befatning at det er mulig å bevege seg inn på branntomta, sier Sjølie.

Han fortetter at etterforskningen nå er i en innledende fase.

– Utover dagen i dag vil det bli gjennomført flere avhør av vitner som vi har kommet i kontakt med.

– Hva vet dere om brannårsaken?

– Når det gjelder brannårsaken, så er den ukjent. Vi holder derfor alle muligheter åpne, både med tanke på teknisk feil, selvantennelse og også med tanke på at den kan være påsatt.

– Vi ønsker derfor mer informasjon om brannen som sådan, og håper vitner vil ta kontakt med politiet, avslutter lensmannen.

Totalskadd

Salten Brann fikk inn melding om brannen klokken 18.45 i går kveld. Det ble sendt ut brannmannskaper fra både Leknes og Stamsund.

– Det har brent gjennom takkonstruksjonen og boligen er totalskadd, fortalte brannmester Jan Møller til NRK i går kveld.

Politiet oppfordret beboere i området Fygle til å holde seg innendørs og holde vinduer lukket på grunn av stor røykutvikling.

Laster Twitter-innhold

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
Nyhetsreportasje fra NRK.
Hver dag havner store mengder med dårlig renset kloakk rett ut i fjordene våre. En rekke store norske kommuner bryter nemlig rensekravene viser NRKs kartlegging.