Hopp til innhold

Ber om varetekt for mannen som ble stukket ned med kniv

Politiet i Salten vil lørdag framstille en av de to som var involvert i ei knivstikking i Bodø torsdag for varetektsfengsling.

Brannvesenet vasker vekk blod ved Mellommyra barnehage

BLODSØL: Brannvesenet vasker vekk blod ved Mellommyra barnehage i Bodø.

Foto: Beth Mørch Pettersen / NRK

En mann i 20-årene ble alvorlig, men ikke livstruende skadd da han ble stukket ned med kniv under et slagsmål på Mørkved i Bodø torsdag kveld.

Har felles bekjente

Begge de to mennene er avhørt av politiet, og etterforskninga så langt viser at de ikke er nære bekjente.

– Vi har foretatt avhør av begge de to siktede, og av flere vitner. De to kjenner ikke hverandre spesielt godt, men de har felles bekjente, sier politiadvokat Margrete Torsæter i Salten politidistrikt.

Sloss så blodet fløt

Blodsøl ved Mellommyra barnehage

TYDELIGE SPOR: Utenfor Mellommyra barnehage på Mørkved utenfor Bodø var det tydelige spor etter slagsmålet i går kveld.

Foto: Beth Mørch Pettersen / NRK

Politiet sier at ut ifra det de vet, skal den ene ha kommet med et voldsomt og massivt angrep mot den andre mannen. Han trakk da kniv for å stoppe angrepet

Begge de to mennene ble sendt til sykehus etterpå. Etter kort tid ble de utskrevet fra sykehuset og tatt med til politihuset i Bodø for avhør.

Framstilles for fengsling

– Vi har vel dannet oss en formening om hva som skjedde. Mennene hadde vært inne i en leilighet før slagsmålet, og det var flere til stede, sier jourhavende jurist Margrete Torseter i Salten politidistrikt til NTB.

Mannen som ble knivstukket i halsen blir lørdag framstilt for varetektsfengsling på grunn av fare for gjentakelse.

Ikke fare for gjentakelse

Den andre pågrepne satt fredag kveld fortsatt på politihuset i Bodø, men politiet kommer ikke til å be om varetekt for ham. Han er siktet for knivstikkingen, men politiet ser ikke at det er fare for gjentakelse i hans tilfelle.

Begge mennene nekter straffskyld. Ingen av dem skal tilhøre noe belastet miljø, og var ikke å betrakte som kjenninger av politiet.

Mann alvorlig skadd i knivstikking i Bodø

SPOR I SNØEN: Mennene skal ha vært inne i en leilighet før slagsmålet. Like ved Mellommyra barnehage røk de to mennene i tottene på hverandre.

Foto: Beth Mørch Pettersen / NRK

Flere vitner

Politiet fikk først melding om saken klokken 22.57 torsdag kveld. Da meldte vitner fra om at de så en mann gå til angrep på en annen mann med kniv. Det skal ha vært mye blod på de to involverte, og politiet utrustet seg med skjold og hjelm da de ankom stedet.

– Det har vært etterforsket knallhardt hele natt til fredag og hele fredag. Det har vært avhør av vitner, innhenting av informasjon og sikring av spor, og saken er nå så godt som ferdig etterforsket, sier operasjonsleder Ivar Bo Nilsson til Avisa Nordland.