Hopp til innhold

Ber andre lære av brorens død

Broren druknet da bilen han og kameraten satt i kjørte utfor kaia. Nå håper søsteren at unge mennesker kan lære av brorens død.

Mor og søster tilbake på ulykkesstedet i Bodø

TILBAKE PÅ ULYKKESSTEDET: Salten tingrett holder til i lokaler like ved stedet der bilen med de to ungdommene havnet utfor kaia i desember 2008. Denne uka fulgte foreldrene og søstra til han som omkom rettssaka.

Foto: Lars-Bjørn Martinsen / NRK

Det har vært tunge dager under rettssaka i Bodø denne uka. Storesøster har mistet sin bror og mora sin sønn. Denne uka har de fulgt rettssaka i Bodø og stått på kaia og sett på stedet der bilen med de to unge mennene havnet i havet.

Advarer unge mot fyllekjøring

Nå håper storesøster at andre unge kan lære av det som skjedde:

– Det å sette seg inn i en bil når man har drukket alkohol er helt uforsvarlig. Igjen og igjen ser vi at liv går tapt. Og denne gangen var det min bror, sier Marion Knutsen.

Strengt med sju måneder

Statsadvokat Erik Tronæs mener 7 måneders ubetinget fengsel er en passende straff. Aktor mener tiltalte holdt for høy fart på glatt føre og at han var påvirket av alkohol.

– Sju måneder er en forholdvis streng straff for uaktsomt drap, sier Thronæs.

Bil utfor kaia i Bodø, desember 2008

BODØ DESEMBER 2008: her havnet bilen utfor kaia, like ved utestedet bryggerikaia i Bodø sentrum

Foto: Rune Breimo

Husker ingenting fra ulykka

Forsvareren mener tiltalte må frifinnes for uaktsomt drap. Den nå 20 år gamle mannen nekter straffskyld fordi han ikke husker ulykken og at det ikke er sikkert at det var han som kjørte da bilen havnet utfor kaia:

– Ingen vet såvidt meg bekjent hvem som kjørte bilen. Og da kan ikke retten konkludere med at det er hevet over enhver tvil at tiltalte var sjåfør, sier forsvarer Nils Aga.

Mange rykter etter ulykka

Marion Knutsen sammen med sin mor på kaia i Bodø

Marion Knutsen

Foto: Lars-Bjørn Martinsen / NRK

Det var i desember 2008 at to unge menn fra Tysfjord kjørte ut i havnebassenget i Bodø. 20-åringen som denne uka har stått tiltalt for uaktsomt drap hadde drukket både øl og sprit noen timer før ulykka. Nå håper ei søster at unge mennesker kan lære av brorens død. Dagene i Salten tingrett har vært tunge:

– Jeg valgte å dra hit for min egen del og fordi det har vært så mange rykter. Og det har vært både godt og ondt å være her, sier Marion Knutsen til NRK.

Politiet får kritikk

Både aktor og forsvarer kritiserer politiets etterforkning i saka.

Advokat Nils Aga mener at politiet blant annet ikke har gjort nok for å finne ut hvem som kjørte bilen:

– Kall det harelabb-jobbing. De har fra dag en ikke tatt dette seriøst nok. Tiltalte ble avhørt like etetr hendelsen da han var i det legene kalte en apatisk tilstand. Også har politiet klappet igjen boka og ikke gjort nok, blant annet for å finne ut hvem som kjørte bilen, sier Nils Aga.