Hopp til innhold

Avslutter søk etter mann på snøskuter: – Et mysterium for politiet

Siden 14. februar har politiet søkt etter mannen i 70-årene som ble meldt savnet i Fauske i Nordland. Men nå gir politiet opp.

Øvervatnet i Sulis, Fauske kommune

Øvervatnet er en innsjø i Fauske kommune i Nordland.

Foto: Wikipedia

– Nå er vi kommet så langt at vi har søkt på alle de stedene der det er naturlig å lete. Derfor stanser vi nå søket, til det måtte foreligge nye opplysninger, sier lensmann Robin Johnsen til Avisa Nordland.

14. februar forlot mannen hytta på snøskuter for å ta seg ned til bilen sin. Siden har ingen sett ham. Han skulle kjøre med snøskuter over Øvervatnet som ligger cirka tre kilometer fra Finneid i retning Sulitjelma i Fauske.

Ingen spor

Mannens skuterhenger ble funnet på isen på Øvervatnet.

Utover det er det ikke funnet hverken skuterspor, gjenstander eller antydning til hvor på isen mannen kan ha gått ned.

Politiet har likevel ingen andre teorier enn at han må ha havnet under isen.

– Vi vet det jo ikke sikkert, men vi har ingen annen forklaring enn at han ligger i vannet. For å oppsummere er det rett og slett et mysterium for politiet, sier lensmann Johnsen til NRK.

Antatt omkommet

Allerede 16. februar fikk mannen status som antatt omkommet, men politiet har fortsatt søket likevel. Blant annet med fjernstyrte undervannsubåter, uten at det har ført noe med seg.

– Øvervatnet er stort og er enkelte steder opp mot 340 meter dypt, forklarer Johnsen som sier det er veldig lite sannsynlig at videre søk vil føre til funn.

– Det er med blandede følelser vi nå gir oss. Vi har hatt som mål å finne ham hele tiden, men nå ser vi ingen andre steder vi kan lete eller andre tiltak vi kan sette i gang.

Politiet står helt uten spor etter skuterføreren som antas å ha gått gjennom isen på Øvervatnet i Fauske. Det er ikke planlagt nye søk for morgendagen.
Øvrevatnet i Fauske