Hopp til innhold

Årets festivalvinnere

Kråkesølv er årets mestspillende festivalband i Norge. Selv om det ene bandmedlemmet blir pappa rett før festivalsesongen.

Kråkesølv på Blæst 13.11.2009

FLEST SPILLEJOBBER: Bodøbandet Kråkesølv topper lista sammen med en annen norskspråklig komet, John Olav Nilsen & Gjengen.

Foto: Erlend Lånke Solbu / NRK

Det er Dagsavisen som har laget oversikten over hvilke norske band som skal spille på flest festivaler i sommer. Bodøbandet topper lista sammen med en annen norskspråklig komet, John Olav Nilsen & Gjengen. Bandene gjør 20 festivaljobber hver denne sommeren, og begge spiller på Trænafestivalen og Roskildefestivalen.

– Helt vilt

– Vi gleder oss. Det blir helt vilt! Vi satte av sommeren til mest mulig spilling, og ga bookingfolka mer eller mindre frie tøyler. På sommeren handler det bare om festivaler, siden markedet for klubbkonserter er dårlig da, sier Thomas Litangen i Kråkesølv. Startskuddet for festivalsesongen deres går allerede til helga, på Spitsbergen Rock i Longyearbyen.

Blir pappa

For Kristoffer Nohr Unstad i Kråkesølv blir sommeren ekstra spennende. Han blir nemlig far i midten av juni.

– Vi kommer til å gjøre to konserter med vikar for Kristoffer. Det er noen spillejobber som er veldig tett opp mot termin. Forhåpentlig går alt vel og bra, sånn at vi er klare for Roskilde og Hovefestivalen, sier Thomas.

Trendy

Peer Osmundsvåg er daglig leder i Atomic Soul som har booket festivaljobbene.

– De er svært gode liveband. De passer godt i festivalformat. De er unge, og de er edgy. Vanlige popband passer ikke så godt inn på festivaler, sier han til Dagsavisen.

Hvor mye Kråkesølv kan tjene på spillejobbene, vil han ikke kommentere.

– Men vel så viktig som pengene er muligheten til eksponering for et bredere publikum. På festival treffer man mange som ikke ellers ville kjøpt billett til å gå og se en klubbkonsert, sier Osmundsvåg.

Baby nr to

Kråkesølv på Bylarm 2010

Kråkesølv på Bylarm tidligere i år.

Foto: Elling Finnanger Snøfugl / NRK

Kråkesølvs egen baby, plate nummer to, kommer i november. Den er innspilt over seks dager i Øystein Greni sitt studio i Oslo.

– Det var jævlig artig å jobbe med ham. Han var nok mer en motivator enn produsent. Øystein Greni og Christian Engfeldt var et fantastisk radarpar, sier Thomas.

Øystein Greni selv er i fyr og flamme over resultatet.

– Det er ei utrolig bra plate! Jeg har masterteipen i bilen og hører mye på den. Jeg var aldri i tvil om at Kråkesølv var det rette bandet å velge, sier Greni.