Arctic Eagles går for ti strake seire

Når ti kamper gjenstår av årets førstedivisjon satser ishockeylaget fra Narvik alt på opprykk. Men mye gjenstår før klubben er klar for Eliteserien, mener klubben selv, og da ikke bare på isen.

Arctic Eagles

Ishockeyklubben Arctic Eagles fra Narvik kjemper om å komme blant de to beste lagene i førstedivisjon.

Foto: Kjell Mikalsen / NRK

Arctic Eagles ligger for øyeblikket på 5. plass i den nest øverste divisjonen. De to beste får spille kvalifisering til Get-ligaen, og det er nettopp de plassene Narviklaget sikter seg inn mot.

– Spillergruppa har som målsetting å være topp to, altså å få spille kvalifisering til Get-ligaen. Nå når ti kamper gjenstår er det fortsatt det vi går for, sier trener Magnus Skogfält til NRK.

Trener Magnus Skogfält

Trener Magnus Skogfält går for 30 poeng på de ti siste kampene.

Foto: Kjell Mikalsen / NRK

Han er tydelig når han går igjennom lagtaktikken utpå isen sammen med spillerne på treninga. Minst like tydelig er han på hva som gjelder for å nå målet.

– Vi trenger nok alle 30 poengene som er mulig å ta på de ti siste kampene. Det er absolutt mulig, og da går vi for det, fastslår treneren.

– Må gjøres en kjempejobb

De to lagene som topper førstedivisjon i ishockey etter endt seriespill får møte de to lagene med lavest poeng i elitesereien. For øyeblikket er det Manglerud Star og Kongsvinger Knights.

Arctic Eagles har 11 poeng opp til Comet Halden Elite, som ligger på 2. plass i førstedivisjon.

Og selv om de skulle nå målet er lagleder Henrik Dalstrøm i tvil om ishockeylaget fra Narvik er klar for Eliteserien.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Arctic Eagles på trening

Denne helga tar ishockeygjengen fra Narvik imot Grüner hjemme på Nordkraft Arena. Her trener de før de viktige kampene.

Foto: Kjell Mikalsen / NRK

– De fleste spillerne vil kunne holde nivået. Men vi trenger også å forsterke med andre spillere rundt omkring, sier Dalstrøm.

– Samtidig er nok kanskje ikke klubben helt klar for et opprykk, rent administrativt. Så det kreves en kjempejobb for at vi skal kunne håndtere den hverdagen i Eliteserien, legger han til.

Stor økonomisk forskjell

Til helga møter Arctic Eagles Grüner Ishockey til dobbeltoppgjør på hjemmebane i Nordkraft Arena. Et lag som ligger på plassen over dem på tabellen.

Henrik Dalstrøm

Lagleder Henrik Dalstrøm mener mye gjenstår før Arctic Eagles er klar for et eventuelt opprykk til Eliteserien i ishockey.

Foto: Kjell Mikalsen / NRK

Kampen lørdag spilles klokka 17, mens søndagskampen starter klokka 14. Med sportslig suksess der, vil drømmen om Eliteserien rykke stadig nærmere.

I dag har laget i Narvik et lønnsbudsjett på rundt 800.000 kroner. Dersom de rykker opp kommer utgiftene til reise og lønn fort opp i 10-15 millioner kroner, påpeker lagleder Henrik Dalstrøm.

– Det er en stor økonomisk forskjell mellom de to divisjonene. Spesielt den økonomiske utfordringen med reising. Det skal spilles midtukekamper, spillerne må ta fri fra jobb, og vi må trene ettermiddager. I tillegg skal som sagt nye spillere inn.

– Bør dere da bare fortsette i førstedivisjon?

– Det kan sikkert være interessant å si ja til det. Vi kan holde oss i førstedivisjon og kose oss her. Vinne kamepr og holde oss i toppen av tabellen, i stedet for å ligge nederst i Get-ligaen som en slags boksesekk. Så det kan kanskje være lurt å ta noen år til i denne divisjonen, avslutter Dalstrøm.

Ishockeylaget Arctic Eagles i Narvik gjør det bra i 1. divisjon ishockey. De kan nå toppen av tabellen og spille kvalifiseringskamp om plass i eliteserien Get-ligaen.

Arctic Eagles kjemper om opprykk til Get-ligaen. Se reportasje.