Hopp til innhold

– Vi er glad streiken er over

Streiken blant de tilsatte i staten er nå over, og i morgen er de tilbake på jobb. – Jeg er glad det er over, sier streikeleder i Unio i Bodø, Robin Johnsen.

Robin Johnsen i Unio Nordland.

GLAD FOR Å TA AV SEG STREIKESKJORTA: Streikeleder Robin Johnsen for Unio i Bodø er glad for at partene kom til enighet torsdag ettermiddag.

Foto: Martin Steinholt

Til vanlig jobber han som tillitsvalgt i Politiets Fellesforbund, og arbeidsdagen hans starter på politihuset i Bodø.

Men i femten dager har han vært ute i streik, ettersom de ikke fikk gjennom kravene sine i lønnsforhandlingene.

– Vårt poeng var å vise at utdanning også må lønnes i staten, og det er det hele har handlet om hele tida, sier Johnsen.

Lettet over å ta av streikeskjorta

Han kjenner ennå ikke innholdet eller resultatet av avtalen, likevel er han lettet over at de slipper å ta ut enda flere fagorganiserte ut i streik.

– Jeg er glad for innsatsen til alle som har stått på. Det har vært ei ny erfaring for meg som streikeleder, med en bratt læringskurve, og det har vært slitsomt i perioder, forteller han.

Tidligere i dag sa politimesteren i Salten, Geir Ove Heir, at han var svært bekymret for bemanningen ved politihuset i Bodø. Blant annet på grunn av den varslede opptrappingen av streiken over helga.

I tillegg sa han at det i Salten bare var to politibetjenter på jobb som hadde hendene fulle med å passe på 50 000 innbyggere.

– Til det så må jeg bare si at to patruljerende politifolk er ganske normalt i Bodø og i Salten, sier Johnsen.

Statsansatte tilbake på jobb i morgen

I morgen skal alle de statsansatte være tilbake på jobb, for Johnsen og hans kolleger i politiet vil det bety å ta unna arbeidet som har hopet seg opp de siste ukene.

– Jeg tror de fleste er fornøyd og ønsker å komme tilbake på jobb. Men vi har et etterslep på arbeid, noe som er en konsekvens av streiken, med saksbunker, og masse arbeid som ligger og venter, avslutter han.