NRK Meny
Normal

– Tenner lys for far og sønn som omkom

En 56 år gammel mann og hans 13 år gamle sønn var blant de omkomne i dødsulykka på Europavei 8 i Lavangsdalen utenfor Tromsø. Lørdag åpner kirka på Melbu for lystenning.

Dødsulykken i Lavangsdalen i Troms

Far og sønn satt i denne bilen. Til sammen fem personer omkom i ulykken i Lavangsdalen i Troms.

Foto: Per Einar Grønmo / NRK

Kjell Børge Freiberg.

Ordfører Kjell Børge Freiberg sier de kriseteamet deres er på plass for å ta i mot de som er berørt av ulykka, der en far og en sønn fra kommunen mistet livet.

Foto: Fremskrittspartiet

– Vi kommer til å være samlet fra kommunens side for å tenne lys i kirka i dag, sier Freiberg.

Freiberg sier alle er hjertelig velkommen til å delta i lystenningen i Melbu kirke, for å minnes den 56 år gammel mann og sønnen på 13 år som omkom i ulykken i Lavangsdalen fredag.

Les også:

– Det vil også være en prest tilstede, dersom det er noen som trenger noen å prate med, sier ordføreren.

Alle de fem som omkom i ulykken var fra Nordland. De tre andre omkomne var to kvinner på 44 og 65 år fra Narvik og en 56 år gammel mann fra Bjerkvik. Disse var alle ansatt ved sykehuset i Narvik.

Omkom i ulykke i Lavangsdalen i Troms

Åtte ambulanser ble sendt til ulykkesstedet.

Foto: Bjørnbakk, Jan-Morten / SCANPIX

Åpner skolen for medelever

Både ordføreren i Narvik og i Hadsel beskriver det som en svært tung dag. Begge steder er kommunens kriseteam på plass, for å hjelpe de som trenger det.

– Det er jo små forhold, spesielt her i Hadsel, her er det sånn at alle kjenner alle, så det er svært tungt, jeg vet ikke helt hvilke ord man skal velge i en slik stund, sier Freiberg.

Les også:

Melbu Skole

Det var lørdag sorg ved Melbu skole etter at en 13 år gammel gutt mistet livet i ulykken i Lavangsdalen i Troms.

Foto: John Inge Johansen / NRK

Da NRK.no snakket med ham, var han på tur til Melbu skole, som skulle være åpen fra klokken tolv lørdag.

– Den omkomne gutten var elev ved Melbu skole, det samme er hans skadde søster. Melbu skole vil være åpen for elever, foreldre og andre berørte fra klokka 12.00 - 14.00, sier ordføreren.

Og personell fra skolen, helsesøstertjeneste, sognepresten og øvrig personell fra kommunens kriseteam vil være til stede på skolen.

– Tankene går til familien

Ordfører i Narvik, Karen Margrethe Kuvaas, Ap

For ordfører Karen Margrethe Kuvaas i Narvik var det en tung beskjed å få om at to av deres innbyggere hadde omkommet i ulykken i Troms.

Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

I personbilen med faren og sønnen som omkom i ulykken, satt også kona til den omkomne mannen og deres datter. De ble skadet i ulykken, og sendt til sykehus.

– Våre tanker går til de pårørende, det er en tung dag, og på vegne av Hadsel kommune vil jeg uttrykke min dypeste medfølelse med familien og lokalsamfunnet på Melbu, sier Freiberg.

Les også:

Også i Narvik er kriseteamet på plass, lørdag åpner de kirka klokka ti for de som ønsker å et rolig sted å tenke.

– Vi har åpnet Narvik kirke, det gjorde vi i går kveld for at folk skulle kunne komme inn og ha ei stille stund der. Den åpner igjen i dag klokka ti, og der vil også være personer til stede fra psykososialt team, sier ordfører Karen Margrethe Kuvaas.

Omkom i kollisjon i Lavangsdalen i Troms

14 personer ligger fortsatt på sykehus etter ulykken, som krevde fem liv.

Foto: Tom Benjaminsen / SCANPIX