NRK Meny
Normal

– Håper guttene er hevngjerrige

Bodø/Glimt-trener Cato Hansen håper spillerne hans er revansjesugne etter det forsmedelige tapet mot Randaberg i forrige serierunde.

Video Adecco Aspmyra stadion

Glimt har vært god på hjemmebane i år. Nå håper laget på enda en viktig hjemmeseier når Randaberg gjester Aspmyra klokken 18.00.

Glimttrener Cato Hansen satser på nok en hjemmeseier når Bodø/Glimt tar imot Nybergsund-Trysil i kveld.

Glimt har vært meget solide på hjemmebane i år. Klubben har enda ikke tapt på Aspmyra. Og på de tre siste hjemmekampene har de gulkledde full pott.

– På hjemmebane skal vi styre. Vi har vært gode der i hele år. Men så er det jo sånn at andre lag kommer opp hit og ønsker å gjøre livet surt for oss, sier Hansen.

Håper på revansj

Han er spent på hvordan spillerne vil svare på tapet for to uker siden.

Cato Hansen skal trene Bodø/Glimt framover

Glimt-trener Cato Hansen

Foto: Einar Breivik / NRK

– Vi hadde ikke noen bra kamp sist. Så jeg håper at det vil gå bedre denne gangen, og at vi er tilbake der vi var før forrige kamp, da vi var inne i en god periode, sier Cato Hanssen

Han tror nøkkelen til seier ligger i å presse gjesten helt fra starten av kampen.

– Vi skal gå ut og legge trykk på Nybergsund. Jeg håper at vi ser en spillesugen og hevngjerrig gjeng som er ute etter å revansjere tapet fra sist. Det har sett veldig bra ut på trening, mener Glimt-treneren.

– Stor forskjell på hjemme- og bortebane

Borteformen er det derimot verre med. På utebane har Glimt tapt hele fem ganger, og bare to ganger har bodøguttene kunnet reise hjem med tre poeng i bagasjen. Sist gikk det galt mot bunnlaget Randaberg.

– Akkurat i forrige kamp slet vi nok med at vi spilte på gress og vått underlag, sier Hansen som erkjenner at det er annerledes å spille borte.

Jim Johansen - Bodø/Glimt -HamKam

Jim Johansen har scoret i fire av de seks siste seriekampene.

Foto: Sigurd Steinum / NRK

– Det er klart det er stor forskjell på hjemme- og bortebane. Det ser vi på mange lag i ligaen, så det er nok slik norsk fotball er for øyeblikket.

Lar magefølelsen avgjøre

Det er to uker siden Glimt tapte mot Randaberg. Siden den gang har spillerne hatt noen dager ferie.

– Vi har hatt seks dager ferie, så guttene har fått slappet av og gjort litt andre ting. Og så har vi trent bra i én uke, sier Hansen.

Til kampen mot Nybergsund-Trysil har Glimt ute Erlend Robertsen med karantene. Mikael Haukås er skadet. Glimt-trener Cato Hansen tror ikke det vil føre til noe problem.

– Vi har muligheter til å gjøre rokkeriger på laget. Vi har bra med folk, så det kommer til å bli magefølelsen i morgen som avgjør den endelige lagoppstillingen, sier han.

Glimt ligger midt på tabellen med 19 poeng på 14 spilte seriekamper. Motstander Nybergsund-Trysil ligger på nedrykksplass med 15 poeng.

Hva tror du resultatet blir i kampen? Si din mening under.