NRK Meny
Normal

– Først i november får vi svar på om Hunstadsenteret kan tas i bruk igjen

Arbeidet med å kartlegge skadene på Hunstadsenteret etter brannen i juni tar lengre tid enn eierne har trodd.

Brann på Hunstadsenteret

Over 200 personer ble evakuert og det tok over 20 timer å slukke brannen på Hunstadsenteret utenfor Bodø sentrum i slutten av juni i år.

Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK

– Årsaken til at det tar tid er at skadene er mer omfattende enn vi først trodde. Først for to uker siden var politiet ferdig med sin etterforskning i lokalene til Jysk, slik at Jysk-lokalet kunne tømmes og de tekniske undersøkelsene starte, sier en av eierne Ola Emil Heggset til NRK.

17. september var han på befaring i det utbrente kjøpesenteret sammen med forsikringsselskapet og flere eksperter på betongkonstruksjoner, rør, elektriske anlegg og ventilasjon.

– Det var et trist syn. Det er et fryktelig brannskadet bygg. Det er mye mer brannskadet enn jeg hadde trodd.

– Flere står uten jobb

Over 200 personer ble evakuert og det tok over 20 timer å slukke brannen på Hunstadsenteret utenfor Bodø sentrum i slutten av juni i år.

Heggset sier det er mange som venter på konklusjonen i november.

– De mange leietakerne i Hundtadsenteret venter. Masse folk er fortsatt uten jobb. Uansett er det mye som skal til for å komme i gang med butikkdrift igjen.

Selv tør han ikke å ha forhåpninger om hav konklusjonen vil bli.

– Vi må bare forholde oss til det profesjonelt, og avvente hva ekspertene kommer fram til. Men vi ønsker selvsagt å komme i gang så fort som mulig, sier Heggset.

Var forsikret

Brannen på Hunstadsenteret utenfor Bodø startet onsdag kveld og blusset opp igjen torsdag morgen.

Politiet etterforsker fortsatt for fullt for å finne svaret på hva som startet storbrannen på Hunstadsenteret i Hunstad.

Hunstadsenteret ble solgt til storinvestorene Edgar Haugen jr. og Ola Emil Heggset få uker før det gikk opp i røyk. Hvor stort et eventuelt tap brannen vil påføre eierne er det for tidlig å si noe om.

– Bygningen var forsikret, men vi må vente på hva konklusjonen blir før vi kan begynne å regne på eventuelle tap, sier Heggset.

Etterforsker for fullt

16. juli ble en ansatt på Jysk pågrepet og siktet for brannstifting. Siktelsen omhandler overtredelse av straffeloven § 148, for å ha stiftet brann med fare for tap av liv eller utstrakt ødeleggelse av fremmed eiendom.

Mannen i 20-årene har ikke erkjent straffskyld. Ifølge politiadvokat Øyvind Rengård i Salten politidistrikt pågår etterforskningen av kjøpesenterbrannen for fullt.

– Vi avventer noen eksterne rapporter. Dersom det er grunnlag for å ta ut tiltale vil siktede bli tiltalt for brannstifting. Vi regner med å avgi vår innstilling til statsadvokaten i slutten av oktober, sier Rengård til NRK.

Etter å ha jobbet hele natten med å slukke brannen i Hunstadsenteret i Bodø ble det en uvirkelig start på neste skift for røykdykker Tom Thuv i Salten Brann.

PUSTER LETTET UT: Anette Finseth Thuv, mannen Tom Thuv og barna Marie og August spiser kveldsmat og er glad de fikk flytte hjem.