- Vil erkjenne seg ikke skyldig

41-åringen som i Brønnøysund er dømt for drap og drapsforsøk vil erkjenne seg ikke skyldig, sier hans forsvarer. Ankesaken starter i dag.

 

Ankesaken mot den 41 år gamle mannen som i tingretten er dømt for ett drap og to drapsforsøk i Brønnøysund i november i fjor, starter i dag.

Anket skyld og straff

41-åringen ble dømt til 17 års forvaring men har anket både skyldspørsmålet og straffeutmålingen.

- Han fastholder det som fremgår i anken, altså at han nekter straffskyld. I prosedyren i dag blir det sentralt å belyse hvilke omstendigheter som har utløst psykosen og hvilke medikamenter som har vært innvirkende, sier hans forsvarer Morten Furuholmen.

Det var 25. november i fjor 41-åringen drepte sin bror med hagle i Brønnøysund. Han skadet også sin eks-kjæreste og en tilfeldig forbipasserende.

Ankesaken starter i Mosjøen i dag.

Må få behandling

- Dette er en stor tragedie for alle parter. Han har gitt ulike politiforklaringer, og slik jeg oppfatter han så vil han fastholde dette, sier Furuholmen.

Mannen stjal en hagle og sagde av løpet. 41-åringen drepte sin bror med fire skudd på kloss hold. Furuholmen vil be om behandling for sin klient.

- Vi mener juryen skal svare nei på skyldspørsmålet, og at han da blir overført til psykiatrisk helsevern for å få behandling. Uansett utfall av skyldspørsmålet, så skal han ha behandling. Det er vårt utgangspunkt, sier forsvareren.   

Mannen ble i tingretten dømt til 17. års forvaring. Statsadvokat Geir Fornebo antar at påtalemyndigheten vil legge ned påstand om lik straff i lagmannsretten.

- Hvis ikke saken endrer seg fra sist vi hadde den i tingretten, så vil vel påstanden bli den samme, men man vet jo aldri. Det kan komme inn momenter under sakens gang, sier han. 

Mannen har byttet forsvarer. Det er satt av seks dager til ankesaken.