Hopp til innhold

- Skviser ut private institusjoner

- Private barneverninstitusjoner skvises ut av markedet av det offentlige. Det mener generalsekretær i Organisasjonen for private barneverntiltak, Hedda Ibsen.

Illustrasjonsfoto
Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

Etter at Regjeringen bestemte at de offentlige institusjonene skal velges fremfor de private, er det barna det går ut over når mangfoldet i tilbudet svekkes.

Magnfoldet

Etter at Regjeringen bestemte at de offentlige institusjonene skal velges fremfor de private, er det barna det går ut over når mangfoldet i tilbudet svekkes.

Nå må mange private institusjoner stenge.
- Situasjonen for oss er vanskelig i og med at vi ikke har hatt beboere hos oss det siste året, sier Iver Dreiås i Trogarhaugen ungdomshjem i Brønnøysund.

Må stenge

Barneverninstitusjonene får betalt for hvert barn de har boende hos seg. Men i Soria Moria-erklæringen slo rejeringen fast at man skal velge offentlig barnevernplasser fremfor private. Det fører til at mange private institusjoner nå må stenge, og det svekker mangfoldet i tilbudet til barna, sier Hedda Ibsen, generalsekretær i Organinsasjonen for private barneverntiltak.

 

- Veldig mange av de private har tilbud til nettopp dem som som trenger det mest, sier hun.

Ønsker å bidra

På Torgarhaugen ungdomshjem prøver de å holde hodet over vannet frem mot en ny anbudsrunde mot slutten av sommeren. Da håper Dreiås at de kan få bidra med det tilbudet de har å gi barna.

- Jeg synes det er veldig trist fordi vi sitter på en kompetanse og et tilbud som kunne vært brukt, men de som bestemmer ønsker ikke å bruke oss, sier han.