Hopp til innhold

- Mannen min hadde englevakt

- Det er vanskelig å sette ord på hvordan dette føles.

Ludvigsen

Overlevde: Magne Ludvigsen fikk besøk av kona Ellinor.

Foto: NRK

Det sier Ellinor Ludvigsen, etter at mannen hennes Magne Ludvigsen ble reddet ut av den kantrede sjarken sin i går.

LES OGSÅ: - Jeg var heldig!

- Noen hadde hørt på radioen at det hadde vært en ulykke. Jeg forsøkte så å ringe til mannen min, men fikk ikke noe svar. Da gikk det mange tanker gjennom hodet mitt, sier Ludvigsen.

- En forferdelig beskjed

Hun ringte da til en kamerat av mannen sin, som gav henne den verst tenkelige beskjeden: Det var hennes manns båt som hadde kantret, og ingen visste hvordan det hadde gått med han.

- Det var veldig tungt, sier en tydelig beveget Ellinor Ludvigsen.

Videre fikk hun vite at noen hadde hørt bankelyder fra båten, og håpet om at mannen hennes fortsatt kunne være i live vokste. Og så kom enda en gladmelding.

Sjarken "Trolltind"

KANTRET: Sjarken 'Trolltind' kantret ved Eggum i går, men fiskeren Magne Ludvigsen berget livet.

Foto: 330 skvadronen

- Etter en stund fikk jeg telefon fra noen vi kjenner som fulgte hele redningsoperasjonen. De fortalte at båten var dratt på land i fjæra og at redningsfolkene holdt på med å få han ut av båten og ombord i helikopteret for å få ham til sykehus.

Hva tenkte du da?

- Utrolig lettet

- Jeg fikk høre at han var veldig kald, men at de hadde fått kontakt med han. Det er vanskelig å sette ord på hva jeg følte da. Jeg ble utrolig glad og lettet.

Ellinor dro da med de tre døtrene til sykehuset for å treffe Magne.

- Hvordan opplevde du å få se mannen din igjen?

- Det var både rart og godt, det må jeg bare si. Det var jo ikke så lenge siden jeg hadde sett han, men likevel følte jeg at jeg fikk ham tilbake på en helt ny måte.

Hun forteller at mannen hennes var i bra form, forholdene tatt i betraktning.

- Han var jo veldig nedkjølt, men pratet litt og han så ut til å ha det fint.

- Han har noen som passer på

Ellinor er sikker på at mannen hennes har englevakt, for dette er ikke første gang han er nær ved å miste livet på havet.

- Vi snakket om det i går. Han har hatt englevakt flere ganger. For omtrent tjue år siden falt han over bord ute på Røsthavet ved Røstbanken, men han ble heldigvis berget den gangen også, forteller hun.

Også denne gangen gikk det bra med Magne Ludvigsen, og det er mange kona hans ønsker å takke i dag.

- Alle som var med på å redde han gjort en kjempejobb. og jeg kunne sendt blomster til mange, det er helt sikkert, sier en takknemlig og rørt Ellinor Ludvigsen.