Taliban fordømmer Malala-fredspris

Medier i Pakistan melder at den pakistanske Taliban-bevegelsen (TTP) fordømmer fredprisen til Malala Yousafzai.

Malala Yousafzai

Malala Yousafzai ble et internasjonalt ikon etter at hun stod opp mot Taliban.

Foto: - / Afp

TTP skriver ifølge pakistanske medier at «prisen er en bekreftelse på at Vesten gjør alt de kan for å krenke muslimer».

Malala Yousafzai er kjent for å ha stått opp mot Taliban i Pakistan. I dag er det nesten to år siden den unge jenta ble skutt i hodet av en gruppe væpnede menn.

Det var nettopp The Tehreek-e-Taliban Pakistan som hevdet å stå bak angrepet, som førte til at Malala ble fløyet til Storbritannia med kritiske skader. To av Malalas skolevenninner ble også såret i angrepet.

Truet i fjor

I september opplyste politiet i Pakistan at en gruppe på 10 menn som skulle ha stått bak angrepet var pågrepet av politiet.

Da Malala i fjor ble tildelt den prestisjetunge Sakharov-prisen, gikk pakistansk Taliban igjen ut med nye trusler om å drepe ungjenta.

– Hun har ikke gjort noe. Fiendene av islam gir henne prisen fordi hun har forlatt islam og har blitt sekulær, sa Shahidullah Shahid, talsmann for Tehreek-e-Taliban Pakistan (TTP) i oktober i fjor.

Hæren gratulerer

Malala er nå bosatt i Storbritannia, etterson truslene fra Taliban gjør det livsfarlig for henne å vende tilbake til hjemlandet.

Den nåværende Taliban-sjefen, Mullah Fazlullah, var den som beordret angrept mot Malala i 2012, ifølge den engelskpråklige pakistanske avisa Dawn.

Fredag ettermiddag kommer det også meldinger om at sjefen for kommunikasjonsavdelingen til det pakistanske militæret, Asim Bajwa, gratulerer Malala med prisen.

– Bortsett fra terrorister, vil alle pakistanere at barna sine går på skolen, sier Bajwa.

Malala-portrett

VIDEO: Dette er Malala Yousafzai.