Tar over som ny ESC-sjef

Tidligere Melodi Grand Prix-sjef Jon Ola Sand blir den Europeiske kringkastingsunionens nye sjef for hele Eurovision Song Contest-sirkuset.

jon ola sand og svante stockselius

Jon Ola Sand (t.h) tar over jobben til Svante Stockselius (t.v) som sjef for Eurovision Song Contest i EBU.

Foto: Aas, Erlend / Scanpix

Han overtar jobben etter svenske Svante Stockselius, som går av etter åtte år i sjefsstolen.

Jon Ola Sand har vært prosjektleder i NRK i mange år, og ledet senest i år Eurovision-finalen fra Oslo. Tidligere har han også ledet produksjonen av flere andre TV-sendinger, som blant annet Nobelkonserten, Amandaprisutdelingen og Melodi Grand Prix.

Les også: Eurovision Song Contest-showet roses opp i skyene

Mest utfordrende jobb

– Jeg ser frem til å jobbe med erfarne og dedikerte medarbeidere i EBU. Jeg ser flere muligheter til å toppe den allerede eksisterende ekspertisen i det nåværende teamet, sier Sand i en pressemelding.

Les også: Slik reagerte ledelsen da de så Jimmy Jump-stuntet

Han forteller videre at jobben som norsk prosjektleder for Eurovision Song Contest var den mest utfordrende i hans karriere hittil, men også den mest givende.

– Jeg er sikker på at Jon Ola Sand vil være en verdig etterfølger for Stockselius, og at han er akkurat den vi trenger for å kontinuerlig fortsette å utvikle og styrke verdiene til verdens største TV-underholdningsshow, sier TV-direktør Jørgen Franck til Eurovision.tv.

Les også: Historiske seertall for MGP-finalen