Se åpningen av årets MGP-fest

I glitrende kostymer og med eksotisk dans stod årets finalister og programledere for en storslått åpning av årets Melodi Grand Prix-finale. SE VIDEO HER.

Se programlederne Silya Nymoen og Kåre Magnus Bergh gjøre seg klar til å erobre Europa i kveldens åpningsnummer.

Åpningen av MGP-finalen vekslet mellom å være en parodi på dramaserien «Kampen om tungtvannet», og en rekonstruksjon av Tysklands sangbidrag i Eurovision Song Contest i 1979, «Dschinghis Khan». Med stor innlevelse skapte finalistene et mongolsk univers på scenen i Oslo Spektrum.

– Jeg fikk rollen som den mongolske herskeren Dschinghis, eller Djengis som vi sier i Norge. Det var en ganske naken opplevelse, bokstavelig talt, sier Kåre Magnus Bergh.

Modererte snurringen

Kåre Magnus i rollen som Djengis Kahn

– Det ble mye bar hud, men jeg fikk i alle fall mast meg til et par knapper på vesten, smiler programleder Kåre Magnus Bergh.

Foto: Cathrine Berg Jacobsen / NRK

Nummeret ble innledet med en video der seerne fikk være med på «MGP-boot camp». Her figurerte medprogramleder Silya som militær leder for finalistene.

– Vi har latt oss inspirere av «Kampen om tungtvannet», og Silya overbeviser som en kvinnelig Captain America. Hun setter utøverne på mange harde prøver, og den avgjørende testen er å gjenskape Djengis Kahn-nummeret fra 1979, forklarer Bergh.

Til sammenligning synes Bergh han slipper unna med en enkel oppgave i åpningsnummeret.

– Heldigvis hadde jeg en veldig fri rolle. Sammenlignet med orginalversjonen prøvde jeg for eksempel å begrense snurringen. Jeg blir nemlig så fort svimmel, og det hadde vært litt kjedelig hvis jeg snurret av scenen, sier Bergh.

Tysklands bidrag 1979

Prosjektleder for MGP-sendingen Stian Malme er strålende fornøyd med kveldens åpningsnummer.

– Som Silya sier innledningsvis: Mestrer du Djengis mestrer du alt. Opptredenen rommer alt fra morsomme kostymer, manisk dans og catchy refreng. Den er også et tilbakeblikk på ESC-historien, noe som passer bra inn i årets jubileumssending, sier Malme.

Den tyske sangbidraget «Dschinghis Khan» endte på en 4. plass i den internasjonale finalen i 1979.

Se den originale fremføringen av «Dschinghis Khan», Tysklands bidrag til Eurovision Song Contest 1979:

Dschinghis Khan var et tysk popband som ble opprettet i 1979 for å delta i Eurovision Song Contest samme år. Navnet på bandet ble valgt for å passe til sangbidraget deres med samme navn. Dschinghis Khan er den tyske stavemåten for mongol-herskeren Djengis Khan. Sangen Dchinghis Khan ble produsert av Ralph Siegel med tekst av Bernd Meinunger.

Den tyske popgruppa kalte seg det samme som låten «Dschinghis Khan», og bestod av Steve Bender, Wolfgang Heichel, Henriette Heichel, Leslie Mándoki, Edina Pop, og Louis Hendrik Potgieter.